Pe aceeași temă
Toader a exemplificat cu cazul unui procuror detașat șef la resurse umane:
”Aveam pe cineva, o doamnă absolut respectabilă, care era procuror şi şef de resurse umane. E păcat să ţii un procuror foarte bine pregătit şef la resurse umane. De aia s-a format, să facă muncă de procuror. Deci ăsta este motivul pentru care am cerut încetarea detaşării tuturor. Angajăm oameni tineri, valoroşi, pe care Ministerul să conteze pe mulţi ani înainte”, spune ministrul, citat de News.ro.
„Legea spune că detaşările sunt pe trei ani, de cel mult două ori. Sunt foarte mulţi detaşaţi, din cei care sunt la Justiţie, care depăşiseră acel interval de timp. Ministerul Justiţiei trebuie să-şi angajeze personal propriu, avem foarte mulţi jurişti în România, avem jurişti foarte bine pregătiţi, jurişti pe care să-i angajăm la MJ, să-i formăm, să-i fidelizăm în spiritul MJ”, a afirmat Tudorel Toader, întrebat dacă există tensiuni între minister şi CSM în privinţa detaşărilor.
Ministrul a mai spus că „puterea judecătorească, Ministerul Public, are nevoie de oameni, de specialişţi, de procurori, de judecători”.