Toader, despre modificarea Legii gratierii, limite de competenta si valori constitutionale

E.b. | 09.05.2017

Tudorel Toader, ministrul Justitiei, a vorbit, raspunzand intrebarilor jurnalistilor privind amendamentele aduse proiectului legii gratierii in Parlament, despre limite si competente.

Pe aceeași temă

  

 


"Fiecare are niste limite de competenta pe care trebuie sa si le exercite in baza unui principiu general care se numeste loialitate fata de valorile Constitutiei", a spus Tudorel Toader, confoem HotNews.


Tudorel Toader a subliniat, din nou, ca sustine forma initiala a proiectului de lege, trimis de MJ in Parlament - fara prag pentru abuzul in serviciu si fara gratierea faptelor de coruptie.


Plenul Senatului a votat luni retrimtierea la Comisia Juridica a proiectului legii gratierii, in aceeasi zi in care aceasta comisia a dat un raport amplu cu multe amendamente admise.

 

 

 

Comisia juridica,  termen o saptamana pentru un nou raport pe acest proiec

 

 

 

Retrimiterea a fost ceruta de PSD si ALDE, dupa ce atat Liviu Dragnea, cat si Calin Popescu-Tariceanu au afirmat ca prefera forma initiala a proiectului, cea a Guvernului, desi la Comisia juridica au avut loc mai multe sedinte in care s-a discutat fiecare articol din acest proiect, inclusiv cu reprezentanti ai institutiilor judiciare.

 

Proiectul are termen de adoptare tacita in Senat, prima camera sesizata, data de 23 mai. Pe de alta parte, comisia juridica a primit termen o saptamana pentru un nou raport pe acest proiect.


Acest lucru inseamna ca toate dezbaterile care s-au desfasurat pe parcursul mai multor sedinte ale comisiei, la care au participat si reprezentanti ai Ministerului Justitiei, CSM, Asociatia Magistratilor, Parchetul General, Uniunea Nationala a Barourilor, vor deveni nule.


Intr-o simulare mai veche facuta de ANP, in forma propusa de Guvern ar iesi din penitenciare 1190 de detinuti. Dintre acestia, 1.145 ar fi persoane condamnate la pedeapsa inchisorii si/sau sanctionati cu o masura educativa privativa de libertate, iar 45 ar intra sub incidenta prevederii potrivit careia femeilor insarcinate si unicilor intretinatori de familie care au in grija minori de pana in 14 ani le-ar fi gratiata jumatate din pedeapsa.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22