Toader nu poate scăpa de Horodniceanu de la DIICOT. Lazăr i-a prelungit mandatul cu 6 luni

Dora Vulcan | 18.05.2018

Procurorul general Augustin Lazăr a dispus delegarea lui Daniel Horodniceanu în funcţia de procuror şef DIICOT pentru încă şase luni, în condiţiile în care mandatul acestuia expiră pe 19 mai, potrivit unui anunţ postat pe site-ul Ministerului Public.

Pe aceeași temă

 

 

 Potrivit unui anunţ postat pe site-ul Ministerului Public, Daniel Horodniceanu a fost delegat în funcţia de procuror şef DIICOT pentru încă şase luni, până pe data de 19 noiembrie 2018.

 

Actualul mandat al lui Daniel Horodniceanu la conducerea structurii expiră pe 19 mai, scrie Mediafax.

 

***

 

Delegarea a fost făcută în condiţiile în care procurorul Felix Bănilă, propunerea ministrului Justiţiei pentru funcţia de procuror-şef al DIICOT, urmează a fi intervievat la CSM pe 5 iunie. Pe 6 iunie Consiliul va trimite avizul către Ministerul Justiţiei.

 

În proiectul de management, procurorul Felix Bănilă a subliniat că procurorul-şef al DIICOT trebuie să fie şi un bun psiholog, iar unul dintre obiectivele pe termen lung pe care le are în vedere vizează alinierea la normele raportului MCV.

 

Documentul conţine 37 de pagini, în care a introdus consideraţii generale privind managementul judiciar, scopul şi competenţa DIICOT, obiective strategice, operaţionale.

 

„Pentru a fi eficient în îndeplinirea atribuţiilor sale, procurorul şef al DIICOT este necesar să fie şi un bun psiholog, a se cunoaşte în primul rând pe sine, a-şi cunoaşte limitele , calităţşiloe şi defectele, a fi stăpân pe sine, a fi un fin diplomat şi bun comunicator pentru a putea organiza/reorganiza şi distribui personalul în scopul îndeplinirii obiectivelor, eficienţă şi performanţă. (...) În ceea ce priveşte DIICOT, obiectivele pe termen mediu şi cele pe termen lung ale acestei instituţii trebuie să se armonizeze cu ceea ce Mecanismul de Cooperare şi Verificare defineşte a fi un act de justiţie performant şi cu respectarea unor înalte standarde de etică şi profesionalism”, se arată în proiectul său de management, publicat pe site-ul CSM.

 

De asemenea, Felix Bănilă îşi propune să creeze, în cadrul DIICOT, propria structură de poliţie judiciară.

 

„Propuneri de modificare a cadrului legislativ şi instituţional de înfiinţare în cadrul DIICOT a propriei structuri de poliţie judiciară, obiectiv care presupune realizarea următoarelor tipuri de activităţi: identificarea resurselor necesare pentru crearea propriei structuri de poliţie judiciară; analizarea indicatorilor care să ofere gradul de structurare pe competenţe profesionale a ofişerilor de poliţie judiciară ce vor compune acest compartiment în strânsă legătură cu competenţa materială a DIICOT şi numărul de cauze specific pe fiecare secţie, serviciu şi birou specializat în parte; elaborarea de metodologii de lucru după care viitorii ofiţeri de poliţie judiciară ce vor funcţiona în cadrul DIICOT îşi vor desfăşura activitatea”, prevede documentul.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22