Tolontan:Agenția Agerpres i-a furnizat lui Carmen Dan toate imaginile cu manifestanții din 10 august

Dora Vulcan | 12.06.2019

Agenția publică de presă Agerpres a furnizat, după demonstrațiile din 10 august, toate filmările și fotografiile pe care le avea cu manifestanții, scrie Libertatea, sub semnătura lui Cătălin Tolontan.

Pe aceeași temă

"Cel care s-a opus, șeful departamentului video Sergiu Olteanu, a fost concediat în urma unui alt caz, o lună mai târziu, după reclamația unui coleg", scrie Cătălin Tolontan, în Libertatea.

„Când am primit cererea de la Poliție ne-am dat seama că ceva nu e în regulă. Niciodată Agerpres nu furnizase imagini Poliției. Se pregătea represiunea împotriva manifestanților!”, povestește unul dintre jurnaliștii din Agerpres, agenția publică de presă, plătită din banii contribuabililor.

”Fotoreporteri și cameramani, 9 oameni de la Agerpres, fuseseră în piață, pe tot parcursul evenimentelor. Fețele a mii de protestatarilor erau surprinse pe filmările și pozele lor”, scrie sursa citată.

”Șeful departamentului video Sergiu Olteanu s-a opus”, povestește același ziarist din interior, citat de Tolontan.

”Olteanu a cerut să vadă o hotărâre judecătorească sau o ordonanță a procurorilor. Nu exista așa ceva, ci doar o cerere a Poliției. Și totuși, Poliția a primit de la Agerpres tot ce a cerut, inclusiv mii de secvențe care nu aveau legătură nici cu furtul pistolului, nici cu vreun manifestant violent, ci doar cu demonstranți pașnici. Doar imaginile video trimise Poliției au avut 20 de gigabytes”, scrie Cătălin Tolontan.

 • "Presa din toată lumea își face datoria de a nu furniza informații și imagini aflate în posesia sa Guvernului sau altor autorități, care le pot folosi apoi împotriva oamenilor."

 • "Pe 11 august 2018, la o zi după mitingul Diasporei împotriva Guvernului PSD-ALDE, Agerpres a făcut ceea ce jurnaliști din interior susțin că a fost „un act obedient către Carmen Dan și o trădare a interesului public”. "

 • "Poliția condusă de Carmen Dan, consiliată atunci de Claudia Nicolae, fostă adjunctă la Agerpres, a solicitat fotografiile și filmările brute ale manifestației din 10 august."

 • "Șeful departamentului video Sergiu Olteanu s-a opus: „Vreau o ordonanță a Parchetului, nu o cerere de la Poliție!”."

 • "Dar conducerea a decis să fie predată către Poliție întreaga arhivă video și foto a manifestației."

 • "„Da, am pus imaginile și filmările la dispoziția Poliției și nu văd nici o problemă. Se căutau hoții care au luat pistolul”, motivează, pentru Libertatea, Cristina Tatu, director general adjunct al instituției.

 • "Ea nu a explicat însă de ce, dacă se căuta momentul furtului armei, Agerpres a deșertat Poliției toată arhiva cu filmările și pozele făcute de cei 9 fotoreporteri și cameramani prezenți în piață, pe întreaga durată a demonstrației."

 • "„Se pregătea represiunea împotriva manifestanților!”, spun jurnaliști din Agerpres."

 • "La câteva luni după ce această cerere a fost satisfăcută, Claudia Nicolae, consiliera lui Carmen Dan, a devenit director general al Agerpres, funcție pe care o ocupă și astăzi."

 • "Poliția a primit tot ce a cerut (...) Doar imaginile video trimise poliției au avut 20 de gigabytes"

 • "Este citat directorul general de atunci Alexandru Giboi, potrivit căruia "nu am considerat c[ e nimic anomal să trimitem Poliției""

 • "Potrivit lui Giboi, agenția furnizează partenerilor lucruri și nu face diferența între cei privați și cei publici, iar "în acest caz" poliția a fost partener."

 • "Cel care s-a opus, șeful departamentului video Sergiu Olteanu, a fost concediat în urma unui alt caz, o lună mai târziu, după reclamația unui coleg"


Citeşte întreaga ştire:Agenția Agerpres a furnizat toate filmările și fotografiile cu manifestanții din 10 august la cererea poliției lui Carmen Dan, „ca să fie identificați oamenii”! Șeful departamentului video a refuzat, dar conducerea s-a executat. „Se pregătea represiunea împotriva manifestanților!”


Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22