Toti liberalii, cu o exceptie, si-au retras semnaturile de pe proiectul pensiilor speciale pentru parlamentari, sustine purtatorul de cuvant al PNL

T.d. | 22.04.2015

Pe aceeași temă

Deputatii si senatorii liberali, cu o singura exceptie, si-au retras semnaturile de pe initiativa legislativa privind pensiile speciale pentru parlamentari, sustine purtatorul de cuvant al PNL. Potrivit Cristinei Pocora, Radu Zlati este cel care a ales sa-si pastreze semnatura pe initiativa.

Sunt in masura sa va comunic ca, in ce priveste initiativa PSD privind pensiile speciale pentru parlamentari, deputatii si senatorii grupului PNL si-au retras semnaturile de pe acest proiect de lege”, a spus Pocora in Parlament.

Purtatorul de cuvant al liberalilor a vorbit despre o singura exceptie in acest caz, si anume Radu Zlati, in acest caz fiind vorba despre o “optiune personala”, potrivit HotNews.

A mai ramas un singur semnatar din partea noastra, restul fiind 180 de la PSD, 60 de la celelalte grupuri parlamentare. Cel care nu si-a retras semnatura este colegul nostru Radu Zlati. Este o optiune personala a dumnealui, mi-a argumentat ca are o serie de amendamente la proiect si in functie de admiterea sau nu a acestora va fi si votul sau, pentru sau impotriva", a mai spus Cristina Pocora.

Ea a adaugat ca partidul va decide dupa vot daca se vor impune sanctiuni in cazul deputatului Zlati.

Decizia de retragere a semnaturilor in acest caz vine dupa copresedintele PNL Alina Gorghiu a declarat saptamana trecuta ca liberalii nu vor sustine initiativa.

Din cei 255 de deputati si senatori care au semnat pentru acest proiect de lege, 23 sunt membri PNL: deputatii Calimente Mihaita, Chereches Florica, Chirtes Ioan-Cristian, Costin Gheorghe, Craciunescu Grigore, Cristian Horia, Dobrinescu Traian, Gireada Dumitru-Verginel, Grecea Maria, Gudu Vasile, Horga Vasile, Iane Daniel, Laza-Matiuta Liviu, Oros Nechita-Adrian, Pardau Dumitru, Samartinean Cornel-Mircea, Scarlat George, Urcan Ionas-Florin, Varga Vasile, Zlati Radu si senatorii Grapa Sebastian, Grigoras Viorel, Iliescu Lucian.

Proiectul avut in vedere prevede majorarea pensiilor parlamentarilor in functie de numarul de mandate detinute. Astfel, pentru un mandat, un parlamentar ar urma sa primeasca un plus de circa 1.200 de lei la pensie, in timp ce doua sau trei mandate ar urma sa aduca un plus de 2.400, respectiv 3.600-4.000 de lei.

CITESTE SI:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22