Pe aceeași temă
Traian Basescu a scris astazi, pe contul sau de Facebook, ca presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a blocat functionarea institutiilor statului si ca e foarte probabil sa se aleaga cu o acuzatie de abuz in serviciu, dupa cele intamplate in cazul Dan Sova.
"In capul domnului Tariceanu, nu s-a produs nicio evolutie din 2006, cind imi scria biletele roz, si pina astazi. Este de neacceptat modul cum acest om intelege sa blocheze functionarea unor institutii ale statului (Senat, DNA, instante de judecata) in apararea senatorului Dan Sova, care, pur si simplu, a distrus probe utile anchetei procurorilor si judecatorilor", a scris Traian Basescu.
El considera ca Tariceanu a compromis Senatul, deoarece majoritatea senatorilor a votat in favoarea cererii justitiei: 'Prin tertipuri copilaresti, domnul Tariceanu a infrint si Constitutia si votul majoritar al senatorilor si justitia, facind din Senat o pavaza in interesul personal, dar penal al domnilor Sova si, probabil, Ponta. Atita timp cat domnul Sova nu este acuzat de procurori pentru declaratii politice sau pentru modul in care a votat, ci pentru fapte de coruptie si distrugere de probe, singurul care are dreptul sa decida este judecatorul si nu senatorul, fie el si presedinte al Senatului', afirma fostul sef de stat.
"Cred ca domnul Tariceanu s-a pricopsit cu un abuz in serviciu de toata frumusetea", a mai spus Traian Basescu.
Tariceanu, nevoit sa semneze hotararea in cazul Sova si sa o trimita la Monitorul Oficial
Senatorii au respins hotararea care atesta votul in cazul Sova astfel incat presedintele Senatului, C.P. Tariceanu a fost nevoit sa semneze singur aceasta hotarare.
Cu 68 de voturi “impotriva”, 2 “pentru” si 43 de abtineri, proiectul de hotarare a cazut in Senat. La propunerea senatorului PSD Serban Nicolae, seful Senatului va semna el insusi o hotarare de constatare pe care o va trimite la Monitorul Oficial, potrivit HotNews.
Practic, diferenta dintre cele doua documente/ hotarari consta in faptul ca cea propusa de Biroul Permanent stipula ca a fost "adoptat de Senat", invocand un vot dat de plen, in timp ce cealalta doar afirma ca Senatul a adoptat aceasta hotarare, pe data de 25 martie.