Traian Băsescu acuză procurorii DNA că au fabricat dosarul fiicei sale, Ioana

E.b. | 05.10.2016

Traian Băsescu a declarat că acuzaţia de instigare la abuz în serviciu care îi este adusă fiicei sale, Ioana Băsescu, de către procurorii DNA este „absolut jenantă şi se vede că este fabricată de procurorul de caz".

Pe aceeași temă

 

"Dacă vreţi să discutăm despre dosarul fiicei mele, din câte ştiu, spre exemplu, acea deja celebră instigare la abuz în serviciu este absolut jenantă ca acuzaţie şi fabricată, se vede că este fabricată de procurorul de caz”, a precizat Traian Băsescu.

 

Întrebat dacă îl vor afecta acuzaţiile care îi sunt aduse lui Vasile Blaga în dosarul de la DNA privind bani care ar fi fost obţinuţi ilegal pentru finanţarea campaniei electorale a PDL din 2012, Traian Băsescu a spus: „Nu, cu ce să mă afecteze? Eram preşedinte atunci”, conform News.ro.

 

De asemenea, întrebat despre susţinerea unora dintre afirmaţiile lui Sebastian Ghiţă privind teza de doctorat a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, care ar fi susţinute doar cu articole din ziare, Traian Băsescu a spus: "Nu ştiu ce înseamnă plagiat”.

 

Traian Băsescu a făcut declaraţiile la intrarea în sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, unde se judecă un dosar în care un bărbat din Craiova, Ioan Şerb, reclamă că procurorii nu l-au trimis în judecată pe fostul preşedinte pentru că nu şi-a ţinut promisiunea din 2007 de a demisiona în cinci minute dacă Parlamentul va vota suspendarea sa din funcţie.

 

Ioana Băsescu este cercetată de procurorii DNA pentru instigare la abuz în serviciu şi la spălare de bani în dosarul privind finanţarea campaniei electorale din 2009 a lui Traian Băsescu.

 

În acelaşi dosar sunt cercetaţi Elena Udrea, pentru cinci infracţiuni de spălare de bani, fostul secretar general al Ministerului Dezvoltării Gheorghe Nastasia, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Tulcea Victor Tarhon, Ioan Silviu Wagner, fost director general al Oil Terminal, şi omul de afaceri Giovanni Mario Francesco, fostul concubin al Ioanei Băsescu.

 

"Legătura dintre persoanele care obţineau banii pe cale nelegală şi prestatorii de servicii legate de campanie era realizată de inculpata Udrea Elena Gabriela. Aceasta conducea un staff de campanie informal al unuia dintre candidaţi şi, din această poziţie, coordona atât achiziţiile de servicii de campanie, cât şi persoanele care au acţionat ca intermediari pentru plăţile realizate, astfel încât sumele de bani să ajungă la societăţile prestatoare. Remiterea foloaselor infracţionale se realiza prin încheierea unor contracte fictive cu societăţi care prestau în realitate servicii în cadrul campaniei electorale, respectiv publicitate stradală, tipărire de afişe, reclame publicate în mass media, realizarea unor pagini de internet, monitorizarea presei, organizarea de spectacole şi prestarea de servicii de consultanţă", susţin anchetatorii. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22