Transparency International: O treime dintre romani platesc mita pentru accesul la servicii

Vlad Toma | 17.11.2016

Datele Barometrului Global asupra Corupției prezentat de Transparency International Romania scot in evidenta mai multe probleme pe care tara noastra le are inca in diferite domenii, afectate inca de coruptie.

Pe aceeași temă

 

Conform sursei citate, tinerii solicită o organizare socială în mediul public dar și cel de afaceri care să nu mai condiționeze accesul la servicii și/sau carieră de existenta unor mecanisme relaționare.

 

Instituțiile publice și companiile nu reusesc sa produca un mediu real de integritate si o treime dintre romani platesc mita pentru accesul la serviciile publice.

 

Companiile din România au inca probleme in a crea un climat de integritate internă și în relatia cu publicul.

 

Administrația publică nu a abandonat practicile de facilitare a serviciilor publice in timp ce mecanismele de remedii interne nu funcționează nici în administrație, nici în companiile de furnizare a serviciilor către public.

 

Raportul mai arata ca, în România mai mult decât în alte țări, victimele sunt intimidate să nu raporteze sau să protesteze împotriva corupției.

 

Pentru indreptarea acestei situatii, Transparency International considera ca Guvernul trebuie să impună mecanisme de creștere a integrității publice în instituțiile administrației publice centrale și locale.

 

Servicii către public să depășească declarațiile de valori și standarde, și să internalizeze în mod real aceste standarde și declarații de valori.

 

Mediul asociativ public (FALR) și cel privat să treacă la promovarea integrității în rândul membrilor, inclusiv certificările de integritate, și la un management activ de etică și integritate cu rezultate evaluabile de business

 

Societatea civilă românească trebuie să treacă de la abordarea pe exemple la abordarea pe problemă mult mai echilibrată și nepartizană, pentru a atrage suportul publicului larg în demersul anticorupție, se mai arata in datele Barometrului Global asupra Coruptiei.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22