Pe aceeași temă
În lipsa aprobărilor de la Agenția Națională a Medicamentului, studiile clinice pe pacienţi nu pot începe.
Tratamentul revoluţionar tratează cauza bolii şi ar putea fi autorizat în curând de autoritățile americane.
„Cu siguranţă că tratamentul de studiu există, trebuie să fie doar aprobările. În mod clar, chiar poate fi folosit şi exemplul vine din America. Exemplul nu se referă doar la preşedintele Trump, ei au studii în desfăşurare. (...) Mai ales într-o situaţie grea de pandemie ar trebui să se mişte lucrurile nu repede, ci foarte repede”, a spus Adrian Marinescu, medic infecţionist la Institutul Matei Balş din Capitală, citat de Mediafax.
Informațiile vin în contextul în care acest tratament ar putea fi cel mai eficient în lupta cu coronavirusul, iar celelalte medicamente pe care le folosesc medicii, precum Remdesivirul, sunt deja pe terminate în spitale, după ce compania americană care îl produce a anunțat că îl va vinde direct spitalelor americane, nu-l va mai comercializa prin intermediul administrației americane.
„Acest cocktail, aceşti doi anticorpi monoclonali reprezintă chiar un tratament etiologic, care rezolvă cauza. Foarte important, celelalte terapii ajută prin diferite mecanisme pentru fiecare în parte, dar aici e etiologic. E adevărat că este foarte scump, dar în situaţia în care am reuşi să-l avem aprobat, probabil mai ales în formele medii şi severe ar putea să fie un remediu mai mult decât eficient”, a adăgat medicul Adrian Marinescu.