Tribunalul Prahova ridica masurile asiguratorii asupra conturilor bancare ale angajatilor

Paul Cristescu | 01.10.2015

Tribunalul Prahova a decis ieri sa respinga motiunea initiata de Procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti de a aplica masuri asiguratorii asupra conturilor bancare ale acelor angajati ai Petrotel Lukoil acuzati de presupuse infractiuni.

Pe aceeași temă

 

Pe 29 septembrie, Tribunalul a hotarat ca Andrey Bogdanov, general manager al Petrotel Lukoil, are drept de circulatie pe intreg teritoriul tarii iar pe 22 septembrie a redus cu peste 800 de milioane de euro valoarea sechestrului instituit in dosarul Lukoil, transmite Hotnews.
 

"Serviciul de presa al PJSC LUKOIL anunta ca Tribunalul Prahova a respins, in data de 30 septembrie 2015, motiunea initiata de Procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti de a aplica masuri asiguratorii asupra conturilor bancare ale angajatilor PETROTEL LUKOIL, acuzati anterior de presupuse infractiuni. In acest context, va reamintim ca pe 29 septembrie, Tribunalul Prahova a admis cererea de modificare a obligaţiilor impuse prin masura preventiva pentru Andrey Bogdanov, General Manager S.C. PETROTEL LUKOIL S.A. Inainte, acesta era obligat sa nu depaseasca limita teritoriala a doua judete- Prahova si Ilfov.
 

In luna iulie a acestui an, Procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti au acuzat Petrotel-LUKOIL si sase dintre managerii sai de spalare de bani si evaziune fiscala. Activele companiei in Romania, in valoare totala de 2.2 miliarde dolari, au fost puse sub sechestru in timpul cercetarii judecatoresti. In data de 22 septembrie, in urma explicatiilor aduse privind modul in care au fost calculate taxele initial, Tribunalul Prahova a redus acuzatiile impotriva Petrotel-LUKOIL, Lukoil Europe Holdings si angajatii sai", se arata intr-un comunicat al Lukoil.
 

Tribunalul Prahova reduce valoarea sechestrului pus in dosar

 

Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti a pus sechestru de 2 miliarde euro pe active ale Lukoil, in luna iulie. Insa septembrie, Tribunalul Prahova a redus cu peste 800 de milioane de euro valoarea sechestrului instituit in dosarul Lukoil, dupa ce a admis contestatiile formulate de SC Petrotel Lukoil Ploiesti si SC Lukoil Europe Holdings Bvatrium Olanda, decizia fiind definitiva.
 

CITITI SI: Prahova. Magistratii reduc sechestrul in dosarul Lukoil cu peste 800 de milioane de euro

 

Context


Dosarul Lukoil a fost trimis in judecata de procurorii PCA Ploiesti la data de 3 august, in acest dosar fiind deferite justitiei SC Petrotel Lukoil Ploiesti, acuzata de spalare de bani, SC Lukoil Europe Holdings Bvatrium Olanda, acuzata de complicitate la folosirea cu rea credinta a creditului societatii si complicitate la spalare de bani, dar si sase persoane fizice, respectiv directorul general al Petrotel Lukoil Ploiesti, Andrey Bogdanov, directori generali adjuncti din cadrul societatii de la Ploiesti- Alexey Voinstev, Olga Kuzina, Dan Danulescu, un membru al Consiliului de Administratie al Petrotel Lukoil, Andrei Rata, si contabilul sef Dorel Dutu.
 

Potrivit procurorilor, prejudiciul cauzat prin savarsirea de catre inculpati a infractiunilor retinute in sarcina lor este in cuantum de 7.597.094.338,10 lei, echivalent a 1.766.766.125,10 euro.

 

In octombrie 2014, Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti a decis aplicarea sechestrului asigurator pe produsele rafinariei Petrotel din Ploiesti, pana la concurenta sumei de 1,039 de miliarde de lei. Initial, prejudiciul estimat era de 1,039 miliarde lei (230 de milioane de euro), din care 112 milioane de euro din evaziune fiscala si restul din spalare de bani.

 

Situatia a luat o alta turnura cand premierul Victor Ponta a intervenit, declarandu-se public nemultumit de sechestrul impus in acest caz. Ponta vorbea la acel moment de faptul ca la rafinaria din Ploiesti sunt 3.500 de angajati, iar actionarii nu “fugeau cu conductele in Rusia”.

 

In urma declaratiilor facute de premier, sechestrul asupra bunurilor Petrotel a fost ridicat partial. Chiar Lukoil ameninta ca inchide rafinaria, in context.

 

Chiar si ambasadorul Rusiei la Bucuresti, Oleg Malginov, a iesit public cu declaratii pe acest subiect. "In ultima perioada in legatura cu situatia in jurul rafinariei 'Petrotel-Lukoil' si a activitatii in Romania a companiei petroliere 'Lukoil', in general, au aparut destule declaratii publice, din pacate, nu de fiecare data echilibrate, a caror limbajul este departe de cel acceptat in cadrul comunicarii internationale", afirma ambasadorul, in octombrie 2014.

 

Lukoil Romania detine o cota de aproximativ 20% din piata totala de produse petroliere din Romania. In prezent, compania Lukoil Romania detine rafinaria Petrotel si comercializeaza carburanti printr-o retea de 300 de statii de distributie.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22