Tăriceanu acuză DNA că este o structură «opresivă» şi cere demisia lui Kovesi

E.b. | 28.02.2017

Judecătorii CCR au admis ieri sesizarea lui Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului, și au decis că există un conflict juridic între Direcția Națională Anticorupție și Guvern, în ceea ce privește anchetare de către DNA a modului în care a fost elaborată Ordonanța de Urgență 13. Azi, Tăriceanu cere demisia Laurei Codruţa Kovesi, procurorul șef al DNA.

Pe aceeași temă


 
  
 În orice stat de drept, o decizie ca aceea a CCR, ar fi fost urmată de demisia șefului instituției care a încălcat un principiu fundamental al democrației: separația puterilor în stat, scrie Călin Popescu Tăriceanu pe pagina sa de Facebook

 

Refuzul de a demisiona este încă o dovadă a ceea ce aș numi: corupția de putere. Am spus și repet: puterea absolută corupe absolut. Din păcate, DNA a acționat în logica instituțiilor opresive din statul comunist, convinse că au toată puterea și că nimeni nu le poate sta în cale. Decizia CCR este una istorică și cred că stopează ofensiva unor instituții nedemocratice de a prelua toată puterea în România.

 

Ca președinte al Senatului, camera superioară a forului democratic suprem, nu pot decât să sper că în instituțiile nedemocratice mai sunt oameni care au suficientă responsabilitate pentru a înțelege că lucrurile trebuie să se schimbe, afirmă Tăriceanu.

 

 

*****************

  

Tăriceanu a fost trimis în judecată de DNA, iar în noiembrie, anul trecut, magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) au decis începerea judecării pe fond în dosarul în care președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2025 Revista 22