Pe aceeași temă
În opinia lui Tăriceanu, ar fi vorba despre campania de fake-news a opoziţiei şi "argumentaţia precisă" a ALDE şi PSD.
Ar fi greu de imaginat ca un lider al Partidului Democrat din Statele Unite în vizită la Bruxelles să afirme despre criticile dure pe care președintele republican Trump le-a adus Departamentului de Justiție din SUA, nu mai devreme de săptămâna trecută, că reprezintă o încălcare fără precedent a principiilor statului de drept, scrie Călin Popescu Tăriceanu pe pagina sa de Facebook.
Ar fi de neînchipuit ca același lider să catalogheze protestele de stradă împotriva președintelui Trump, ca manifestări ale voinței populare și ca argument pentru a respinge rezultatele votului. Există o regulă de aur pe care reprezentanții oricărui stat puternic din lume o respectă: nu exporți bătălia politică internă și nu îți ponegrești țara pentru un iluzoriu câștig.
Nu același lucru se poate spune despre europarlamentarii români care reprezintă partidele de opoziție. În cadrul dezbaterii de miercuri din Parlamentul European cu privire reforma justiției, am asistat la un concurs de epitete și atacuri aruncate de către europarlamentari români împotriva adversarilor politici. S-au invocat protestele unei minorități dezinformate – mulți dintre reprezentanții acesteia, așa cum recunoștea inclusiv președintele PNL într-un recent interviu, aduși de opoziție în stradă – pentru a clama încălcarea democrației în România. Acești politicieni fără coloană vertebrală au făcut mult rău României în ultimii ani, prin campanii de dezinformare și manipulări la Bruxelles.(...)
(...) o confruntare între campania de fake-news declanșată de opoziția politică din România – fără referiri la articole de lege și cu multe minciuni - și argumentația precisă și în interesul României a reprezentanților ALDE și PSD.