Tăriceanu, atac frontal la preşedinte şi la ambasadori: Au fetişuri legate de corupţie

E.b. | 20.10.2017

Călin Popescu-Tăriceanu, președintele Senatului şi liderul ALDE, a declarat, la Antena3, că îl îngrijorează atitudinea preşedintelui Klaus Iohannis şi unor ambasadori acreditați la București.

Pe aceeași temă

 
Aceştia, în opinia lui Tăriceanu, au "fetișuri", "vorbesc numai de corupție" și nu văd "lipsa unei justiții corecte, echilibrate".

 

"Pe mine mă îngrijorează atitudinea președintelui, a unor ambasadori străini acreditați la București care visează de dimineață până seara, au fetișuri din astea pe care nu le mai lasă, că vorbesc numai de corupție

 

Când tu, ambasador al unei țări libere și democratice, vezi aceste încălcări ale drepturilor fundamentale ale cetățenilor, nu îți pui nicio problemă? Stai și continui să crezi ca într-o icoană într-o anumită persoană sau într-o anumită instituție? Poate oricine, la un moment dat, cineva să înțeleagă că trebuie să își revizuiască propria atitudine și să fie mai profund în analiză, și nu în lucrurile superficiale. 

 

Și, din păcate, foarte mulți din cei care văd că fac astfel de analize la nivelul societății românești, fie observatori din interior, fie observatori străini, sunt extrem de superficiali și nu văd această racilă gravă de tot, care este lipsa unei justiții corecte, echilibrate și care să își facă până la urmă datoria", a spusTăriceanu, la Antena 3.
 

"Și oamenii ăștia sunt absolut indiferenți. Li se pare că e ceva normal. În țările lor, în țările europene sau în alte țări credeți că ar fi tolerate? Eu cred că ar ieși niște scandaluri imense, din care ar cădea guverne, miniștri, procurori. Nu s-ar putea întâmpla astfel de lucruri", a adăugat Tăriceanu.

 

*********************

 

Ieri,  Hans Klemm, ambasadorul SUA la Bucureşti, alfat la deschiderea misiunii comerciale americane Trade Winds, împreuna cu premierul Mihai Tudose, a declarat una dintre prioritățile mandatului său la București este promovarea democrației, anume "consolidarea instituțiilor democratice". "Un efort important în acest sens este susținerea luptei anticorupție - o luptă care a evoluat enorm în ultimii 15 ani, o luptă pe care președintele meu a admirat-o și pe care SUA s-au angajat să o susțină".

 

Problemele pe care Călin Popescu-Tăriceanu le are cu justiţia sunt cunoscute. Procesul în care este acuzat de mărturie mincinoasă a fost reluat recent la Curtea Supremă, după ce preşedintele de completului de judecată a fost schimbat.  

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22