Pe aceeași temă
Aceştia, în opinia lui Tăriceanu, au "fetișuri", "vorbesc numai de corupție" și nu văd "lipsa unei justiții corecte, echilibrate".
"Pe mine mă îngrijorează atitudinea președintelui, a unor ambasadori străini acreditați la București care visează de dimineață până seara, au fetișuri din astea pe care nu le mai lasă, că vorbesc numai de corupție.
Când tu, ambasador al unei țări libere și democratice, vezi aceste încălcări ale drepturilor fundamentale ale cetățenilor, nu îți pui nicio problemă? Stai și continui să crezi ca într-o icoană într-o anumită persoană sau într-o anumită instituție? Poate oricine, la un moment dat, cineva să înțeleagă că trebuie să își revizuiască propria atitudine și să fie mai profund în analiză, și nu în lucrurile superficiale.
Și, din păcate, foarte mulți din cei care văd că fac astfel de analize la nivelul societății românești, fie observatori din interior, fie observatori străini, sunt extrem de superficiali și nu văd această racilă gravă de tot, care este lipsa unei justiții corecte, echilibrate și care să își facă până la urmă datoria", a spusTăriceanu, la Antena 3.
"Și oamenii ăștia sunt absolut indiferenți. Li se pare că e ceva normal. În țările lor, în țările europene sau în alte țări credeți că ar fi tolerate? Eu cred că ar ieși niște scandaluri imense, din care ar cădea guverne, miniștri, procurori. Nu s-ar putea întâmpla astfel de lucruri", a adăugat Tăriceanu.
*********************
Ieri, Hans Klemm, ambasadorul SUA la Bucureşti, alfat la deschiderea misiunii comerciale americane Trade Winds, împreuna cu premierul Mihai Tudose, a declarat una dintre prioritățile mandatului său la București este promovarea democrației, anume "consolidarea instituțiilor democratice". "Un efort important în acest sens este susținerea luptei anticorupție - o luptă care a evoluat enorm în ultimii 15 ani, o luptă pe care președintele meu a admirat-o și pe care SUA s-au angajat să o susțină".
Problemele pe care Călin Popescu-Tăriceanu le are cu justiţia sunt cunoscute. Procesul în care este acuzat de mărturie mincinoasă a fost reluat recent la Curtea Supremă, după ce preşedintele de completului de judecată a fost schimbat.
Comentarii 5
CHARLIE - 10-20-2017
Cum indrazneste presedintele si ambasadorii straini sa-si baga nasul in coruptia noastra. Este a noastra si mumai a noastra. Asa traim noi inca de pe vremea lui Caragiale si deodata s'au trezit unii care vor sa faca schimbari in obiceiul pamantului. Politica noatra ,buna sau rea, ne-a conus cu bine pana acum. Daca nu va place Balkanul puteti sa va mutati din tara. Traiasca Vlasca si Teleorman!
Răspundeeu - 10-20-2017
mda... toti importriva saracilor hotiii..,. in ce lume traim de un parlamentar corupt nu poate fura in liniste?! ....
RăspundeLiviu - 10-20-2017
Tåricene,numai presedinye le si ambasadorii våd anticoruptia?da restul poporului,care tôt asa vede?s-au NOI sîntem prostimea si Nu contåm?
RăspundeNorbert - 10-20-2017
Tăriceanu are fetişuri. Li se scoală când fură şi când minte.
Răspundemike - 10-20-2017
A intrat in panica domnul Tariceanu? Pai asta inseamna normalitatea de fapt, insa daca domnul Tariceanu o viata intreaga a trait sub influenta sovietica i se pare ceva ciudat sa ai o justitie care curata tara de corupti. Ii recomandam domnului Tariceanu sa mearga in Belarus sau Rusia pentru a viata lipsita de grija de a intra in parnaie.
Răspunde