Pe aceeași temă
Tăriceanu spune că se incearca o manipulare prin manifestarile din strada, care i-ar face pe liderii europeni să pună sub semnul întrebării ceea ce se întâmplă în România. .
"N-aveti nicio indoiala, o vom face si noi, la fel, in intalniri directe, pentru ca aceasta comunicare, pana la urma, va trebui facuta in special intre Comisie si corespondentul din Romania, care este Guvernul Romaniei si, sigur, Parlamentul care este implicat in activitatile de legiferare, unde avem o serie de chestiuni care se regasesc in masurile mentionate pentru a fi puse in aplicare in baza MCV. Deci, vom avea, fara indoiala, acest prilej, pe care il vom utiliza", a raspuns Calin Popescu Tariceanu, întrebat de Romania Tv ce il impiedica sa discute direct cu presedintele Comisiei Europene, transmite ziare.com.
"Exista o anumita tendinta in Romania ca institutiile fundamentale, democratice si legitime, ale statului si suveranitate Parlamentului de a legifera sa fie puse sub semnul intrebarii si sa se incerce deligitimarea lor si, in schimb, sa trecem la o formula inedita de democratie, democratia strazii. Pana la urma, vorbim dupa cum vedeti de grupuri vocale, de protestari care nu sunt confortabili cu rezultatul alegerilor si care au propria lor agenda politica pe care ar vrea sa o impuna majoritatii. In urma acestor manipulari, ce intrebari isi pun oamenii din Occident? 'E grav, acolo se afecteaza independenta justitiei, hai sa ne preocupam'", a adaugat Tariceanu.
Întrebat daca se asteapta ca Iohannis sa refuze numirea ministrilor cu probleme penale, Tariceanu a precizat ca nu exista instrument constitutional la indemana presedintelui in acest caz.
Presedintele Klaus Iohannis va avea o intalnire in data de 31 ianuarie cu presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker si cu presedintele Consiliului European, Donald Tusk, una dintre teme fiind modificarile aduse legilor Justitiei, anunta Administratia Prezidentiala.