Pe aceeași temă
Tăriceanu i-a asigurat pe parlamentarii europeni că se înșală, iar în România el nu știe de vreun mare caz de corupție, așa cum se întâmplă în țări care insistă să ne dea lecții în lupta anti-corupție.
"A fost cred că și o întrebare în legătură cu corupția din partea unui parlamentar, care a spus că e un fenomen adânc înrădăcinat în România. Am spus că e un fenomen care ne preocupă, dar e un fenomen ca și în alte țări europene. România e în clasamentul țărilor europene undeva la mijloc. Sunt țări cu democrații mai vechi cu mult înaintea noastră. România a făcut progrese și cred că va face în continuare. În România, spre deosebire de țările din occident nu există un mare caz de corupție", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, într-o conferință de presă care s-a desfășurat miercuri la Parlament.
Acesta a adăugat că au existat dosare mari de corupție, dând exemple de țări precum Olanda, Danemarca și Germania, pe când în România au existat doar patru cazuri de condamnări ale unor înalți demnitari, pentru infracțiuni de luare de mită.
"Respectiv Olanda, compania ING a fost 900 milioane de euro pentru spălare de bani. În Danemarca, o țară în care nu poate fi bănuită existența corupției, a bătut recordul, o bancă a fost amendată cu 1 miliard de euro, pentru spălare de bani. În Germania, scandalul emisiilor grupului de automobile, în care au plătit zeci de miliarde de euro. În România exista patru cazuri de înalți demnitari condamnați pe luare de mită, din peste 4.000 de dosare. Restul sunt dosare făcute de DNA pentru abuz în serviciu și toate alte infracțiuni inventate pentru a face scorul în dosarele de corupție", a completat Tăriceanu.
Liderul ALDE și președintele Senatului României, Călin Popescu Tăriceanu, a avut, marți, în întrevedere cu liderii grupul Alianţei Liberalilor şi Democraţilor europeni în Parlamentul European din Bruxelles.