Tăriceanu o critica pe Kovesi: Masoara activitatea DNA in functie de politicienii judecati

Vlad Toma | 27.06.2016

Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului, a declarat ieri, la Digi 24, ca Laura Codruța Kovesi, sefa DNA, ar face o justiție selectivă deoarece masoara rezultatele DNA pe baza numarului de politicieni, ministri si parlamentari trimisi in judecata.

Pe aceeași temă

 

„În ultima vreme am văzut o anumită abordare greșită din partea dnei procuror Kovesi, este o abordare politică, ce se vede în modul de raportare a rezultatelor DNA care se centrează pe enumerarea dosarelor care se referă exclusiv la politicieni și parlamentari care au fost trimiși în instanță. Lucrurile acestea denotă o anume filosofie și abordare care înseamnă justiție selectivă și acest lucru este foarte grav,” a spus Tariceanu la Digi24.

 

Presedintele Senatului considera ca sefa DNA „are numeroase cazuri de abordări politice”, mentionand ca exemplu cazul conflictului de interese dezincriminat partial de Curtea Constitutionala acum cateva zile.

 

Tariceanu este unul dintre cei mai vocali critici ai modului in care se face justitie in Romania. El a depus la inceputul acestui an un proiect de lege prin care se urmarea schimbarea mecanismului de desemnare a șefilor din Justiție. Conform proiectului adoptat tacit de Camera Deputatilor, președintele și ministrul Justiției sunt eliminați din procesul de numire a șefilor Parchetelor și a Înaltei Curți. 

 

Proiectul de lege initiat de Tariceanu urmeaza sa fie votat de Senat, camera decizionala. CSM a anuntat ca nu e de acord cu aceste schimbari.

 

La acest moment, șefii parchetelor sunt desemnați de președintele statului, la propunerea ministrului Justiției, la care Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) emite un aviz consultativ. Președintele Înaltei Curți e numit tot de șeful statului, la propunerea CSM.

 

Președintele Senatului propune ca procurorul general, șeful DNA și cel al DIICOT să fie desemnați de către Consiliul Superior al Magistraturii, consiliu ce ar urma să decidă și în ce privește revocările din funcție. De asemenea, președintele ICCJ ar urma să fie ales de către judecătorii Înaltei Curți, din rândurile lor.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22