Tun de 23 mil.lei dat Primăriei Capitalei de șeful asociației de vânătoare a lui Dragnea

Dora Vulcan | 23.09.2017

Primăria Capitalei a plătit 23.000.000 de lei unei firme patronate de șeful asociației de vânătoare a lui Liviu Dragnea. După ce a luat banii, Virgil Lucian Constantin a vândut firma unui teleormănean, specializat în „transferarea” firmelor cu probleme unor egipteni care nu există, scrie România liberă.

Pe aceeași temă

 

 

 

 Efectul asupra bucureștenilor e devastator: locuitorii Capitalei sunt terorizați de țânțari și gândaci, în timp ce șobolanii se plimbă ne-stingheriți pe mijlocul bulevardelor. Noaptea, pe zidurile Facultății de Arhitectură, gândacii se comportă ca studenții de anul I, nerăbdători să intre în sălile de curs pentru a-și cunoaște colegii și profesorii. De ce s-a ajuns în situația aceasta?

 

O licitație e anulată, alta e câștigată

 

Pe 29 februarie 2016, Consiliul General al Municipiului București a aprobat, printr-o hotărâre, Programul unitar de igienizare. În baza acestui document, Primăria Capitalei a organizat o licitație publică pentru deratizare și combaterea țânțarilor din Capitală. Contractul a fost câștigat de firma Coral Impex, din Ploiești, însă Primăria Capitalei nu a vrut să semneze contractul.

 

Un an mai târziu, pe 22 februarie a.c., PMB a decis anularea licitației, ilegal.

 

O lună mai târziu, contractul a fost atribuit, în urma unei licitații controversate, firmei Fitodep Viridana SRL. O firmă fără experiență și cu un singur angajat, care îl avea ca unic asociat pe Virgil Lucian Constantin, directorul Asociației Vânătorilor și Pescarilor Sportivi „Turris” din Teleorman. Pentru a da o formă de legalitate achiziției, contractul nu a fost semnat direct cu Primăria Capitalei, ci cu Centrul de Protecție a Plantelor București, o instituție subordonată Consiliului General. 

 

Contract pentru administratorul vânătorilor lui Dragnea

 

Firma Fitodep Viridana, din Teleorman, a fost înființată de către Virgil Lucian Constantin în august 2016, cu obiectul de activitate „comerțul cu ridicata al produselor chimice”. Pe atunci, patronul răspundea de fondul de vânătoare deținut de Asociația Vânătorilor și Pescarilor Sportivi „Turris” din Teleorman, înființat de liderul PSD, Liviu Dragnea.

 

După aproximativ șase luni, în februarie 2017, Centrul de Protecție a Plantelor București (CPPB) a anunțat că vrea să cumpere produse agrochimice pentru deratizare și combaterea țânțarilor din București, în valoare de 23.000.000 lei. Întâmplător sau nu, firma Fitodep Viridana s-a înscris la licitație cu o ofertă de fix 23.000.000 lei, fără experiență în domeniu și cu doar un singur angajat. Nici mai mult, nici mai puțin decât pusese la bătaie CPPB. Și a câștigat! Contractul a fost semnat pe 28 martie 2017.

 

Firma, refuzată de depozite

 

“România liberă” a dezvăluit în exclusivitate, încă din luna mai, că, după ce a câștigat contractul, patronul Virgil Constantin s-a prezentat la două depozite mari care vând produse agrochimice pentru a comanda și livra comanda Primăriei Capitalei. Dar, surpriză: a fost refuzat pentru că nu știa ce tip de produse trebuia să cumpere. „A zis că vrea să cumpere produse chimice pentru că a câștigat un contract la București. Nu știa ce tip de produse vrea, ce concentrație chimică, pentru ce tip de dăunători. Absolut nimic. În asemenea condiții, am fost nevoiți să îl refuzăm”, a spus o sursă pentru RL.

 

Omul lui Dragnea scapă de firmă

 

După trei luni de la semnarea contractului cu Centrul de Protecție a Plantelor București, Virgil Lucian Constantin a scăpat de firmă și a trecut-o pe numele teleormăneanului George Sitaru. Conform documentelor publicate în Monitorul Oficial, la data de 7 iunie 2017, Virgil Lucian Constantin (în calitate de unic asociat al firmei Fitodep Viridana) a emis o hotărâre prin care a cesionat părțile sociale lui George Sitaru.

 

„În urma cesiunii, domnul Constantin Virgil Lucian pierde calitatea de asociat din cadrul societății Fitodep Viridana. În urma cesiunii, capitalul social este de 400 lei, divizat în 40 părți sociale a câte 10 lei fiecare. Capitalul social al societății este subscris și vărsat în întregime după cum urmează: Sitaru George – 400 lei – 40 părți sociale – 100% capitalul social”, se menționează în hotărâre. 

 

 

articolul integral, în România liberă

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22