Turcan: Dragnea și Tăriceanu refuză fără motiv să ceară avizul Comisiei de la Veneția

Dora Vulcan | 22.11.2017

Președinții celor două Camere ale Parlamentului, Călin Popescu-Tăriceanu și Liviu Dragnea, au refuzat fără nicio justificare solicitarea PNL de a aștepta avizul Comisiei de la Veneția pe legile Justiției, a declarat miercuri liderul deputaților liberali, Raluca Turcan.

Pe aceeași temă

 

 

 

 "Liviu Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu au refuzat, fără nicio justificare, solicitarea PNL de a aștepta avizul Comisiei de la Veneția pe legile Justiției. Așa cum am avertizat de ieri, când am depus această solicitare la Birourile reunite, PSD prin liderul său și partenerul de alianță ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, refuză cu obstinație ca aceste legi atât de importante pe justiție să fie dezbătute într-un cadru amplu, să fie realizat un studiu de impact al acestora asupra sistemului judiciar și de asemenea să respecte Regulamentul comun al celor două Camere privind comisiile în care trebuie să se dezbată aceste proiecte", a afirmat Raluca Turcan, la Parlament.

 

Ea a amintit că ministrul român al Justiției împreună cu prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, au declarat, la acel moment, că este nevoie pentru aceste legi atât de importante avizul Comisiei de la Veneția, context în care ea l-a acuzat de dublu limbaj pe Tudorel Toader.

 

"Se dovedește așadar că ministrul Justiției a fost doar un simplu ambasador al șefului său de partid, că se comportă într-un mod lipsit de credibilitate față de Comisia Europeană printr-un dublu limbaj față de reprezentanții europeni și față de societatea românească și de instituția Parlamentului. Parlamentul este principalul for legislativ, locul unde se realizează dezbateri, locul unde se asigură crearea unui cadru coerent care să respecte toate valorile și punctele de vedere în societate, astfel încât legile să fie mai bune. Practic, astăzi am avut o nouă dovadă a lui Liviu Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu cu privire la sfidarea rolului Parlamentului, la disprețul față de Comisia Europeană și preocuparea nejustificată sau poate total justificată cu privire la dosarele de corupție pe care le are dl Dragnea, de a elabora și vota cât mai repede în Parlamentul României aceste legi fără avize, fără studii de impact, fără niciun argument real care să justifice timpul scurt și varianta atât de rapidă a elaborării acestor legi", a spus deputatul PNL.

 

 

  

 ”PNL solicită amânarea votului pe legile justiției și dezbaterea acestora în comisiile permanente ale Parlamentului!

Am solicitat Birourilor Permanente ale Camerei Deputaților și Senatului

1. să desesizeze comisia specială cu privire la acest pachet legislativ și să transmită proiectele comisiilor permanente de resort;

2. să solicite avizul Comisiei de la Veneția, așa cum însuși Ministrul Justiției Tudorel Toader a declarat la întâlnirea cu Frans Timmermans;

3. să supună aceste legi unei dezbateri ample și să se realizeze studii de impact ale acestor legi atât de importante.

Reamintim că CSM a dat o amplă motivare atunci când a formulat un punct de vedere negativ. CSM este, în baza Constituției, garantul independenței justiției.

Nimănui de buna credință din societatea romanească nu-i servește graba dezbaterii acestui pachet legislativ, cu excepția celor care sunt în război cu legea, celor care vor controlul politic al justiției”- a scris ieri primviceliderul PNL Raluca Turcan pe pagina sa de Facebook.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22