Pe aceeași temă
Turcan a comentat prognoza Comisiei Europene care a avertizat că Legea salarizării pune în pericol creșterea economică și că aceasta va fi sub nivelul prognozat de guvern la realizarea bugetului.
Reprezentanța Comisiei Europene la București, exact în ziua vizitei președintelui său în România, a anunțat că Romania ar urma sa aiba o crestere economica de 4,3% in anul 2017, sub previziunea de 5,2% pe care Guvernul a fundamentat bugetul pe anul 2017, iar deficitul bugetar ar urma sa sara de limita de 3%, conform Prognozei de primavara prezentate joi de Comisia Europeana.
"Văd că domnul Grindeanu are mari probleme în a înțelege ce înseamnă, de fapt, ipocrizia, ori a ajuns în faza ei cronică. Mai rămâne să ne spună că din cauza noastră, a Opoziției, nu se poate concentra el la guvernare, întrucât nu-i este suficientă majoritatea. Cine îl mai poate înțelege pe neînțelesul domn Grindeanu, care nu e în stare să-și coordoneze propriii miniștri și își scuză toate gafele apelând la veșnicul 'probleme de comunicare'. (...) Domnule Grindeanu, dacă nu stăpâniți sensul cuvintelor în limba română, vă spun eu ce-i aia ipocrizie: să acuzi Opoziția că vrea tăieri salariale, dar de fapt tu să fii cel care le operează, să promiți majorări colosale în campanie, dar acum să o dai la întors, amânând implementarea legii cu trei ani, dincolo de actualul mandat, să ceri critici constructive, dar să le ignori sistematic, făcându-te că plouă nu doar față de Opoziție, dar și față de sindicate, să te dai viteaz la televizor, în cuvinte goale, dar să nu fii în stare să iei vreo decizie majoră decât după ce-i ceri voie lui Dragnea, să produci o bășcălie de lege, care numai a salarizării unitare nu e, dar să o prezinți ca fiind o lege istorică. Să nu o asumi tu, ca Guvern, ci să o arunci ca propunere a parlamentarilor", a scris ">Turcan, pe Facebook.
Ea a adăugat că PNL va propune amendarea proiectului privind legea salarizării unitare, prin "modificări de fond" care ar necesita, de fapt, rescrierea actului normativ.
"Suntem sceptici că PSD-ALDE vor accepta un astfel de demers sănătos pentru a avea o lege a salarizării unitare sustenabilă și predictibilă și nu doar un simulacru față de care toată lumea are suspiciuni. Din acest motiv am anunțat intenția de a redacta, de sine stătător, un proiect al legii salarizării unitare care să aibă mecanisme transparente și să pună până la urmă ordine în sistemul de salarizare. O lege care să fie soluția potrivită și cinstită în raport cu situația economică", a scris liderul PNL.