Pe aceeași temă
”Ministrul Justiției a trântit o Ordonanță de Urgență care a bulversat tot sistemul judiciar”, a declarat Korodi.
In ceea ce priveste protestele magistratilor, Korodi a afirmat, pentru RFI Romania: "Aceasta reactie (protestele magistraților – n.r.) era una normala si sincera. Efectiv, dupa multe dezbateri politice si juridice in Parlament, cand anumite lucruri s-au cristalizat, a venit ministrul Justitiei, a trantit, ca nu pot sa spun altfel, o OUG, prin care a bulversat din nou totul".
"Normal ar fi fost sa fie abrogata. A venit Guvernul deja cu o alta ordonanta, care corecteaza anumite elemente, deci s-a ajuns deja din greseli in nu stiu daca in greseli, dar in solutii pe jumatate de masura (...) . Normal, trebuia sa fie abrogat totul", a adaugat Attila Korodi.
El a mai spus ca UDMR va vota motiunea simpla impotriva ministrului Justitiei, iar in ceea ce il priveste, acesta considera ca Toader ar trebui sa fie demis.
Interviul integral cu Attila Korodi îl puteți urmări pe RFI
Și liderul UDMR, Kelemen Hunor, s-a declarat împotriva Ordonanței 7. „Pe mine m-a enervat un pic, dar în politică nu poţi să te enervezi în orice moment, m-a supărat un pic, m-a luat prin surprindere, ca să fiu mai elegant în exprimare, OUG 7 şi e o problemă”, a spus Kelemen Hunor.
„Ne-am trezit cu Ordonanţa 7 care, de fapt, întoarce tot ce am făcut un an şi jumătate. Şi Timmermans şi oricine care se uită la această ordonanţă de urgenţă poate să spună: totuşi, ce se întâmplă, ce s-a schimbat în câteva zile, în câteva săptămâni? Trebuie să explicaţi raţional. Eu nu am văzut o explicaţie raţională, mai ales că apoi a venit o altă ordonanţă de urgenţă, prin care s-a pus aproape totul la loc în faza de dinaintea aprobării Ordonanţei 7”, a adăugat Kelemen Hunor.
„Există, se vede, o oarecare grabă, nesiguranţă în gândire, care nu are o susţinere argumentată, raţională în această zonă”, a continuat el.