UDMR se delimitează de PSD: OUG 7 trebuie abrogată și Toader demis

Laurentiu Gheorghe | 13.03.2019

Liderul deputaților UDMR, Attila Korodi, a consideră că OUG 7, de modificare a Legilor justiției ar trebui abrogată integral, iar autorul ei, ministrul Justiției, Tudorel Toader, demis.

Pe aceeași temă

”Ministrul Justiției a trântit o Ordonanță de Urgență care a bulversat tot sistemul judiciar”, a declarat Korodi.

In ceea ce priveste protestele magistratilor, Korodi a afirmat, pentru RFI Romania: "Aceasta reactie (protestele magistraților – n.r.) era una normala si sincera. Efectiv, dupa multe dezbateri politice si juridice in Parlament, cand anumite lucruri s-au cristalizat, a venit ministrul Justitiei, a trantit, ca nu pot sa spun altfel, o OUG, prin care a bulversat din nou totul".

"Normal ar fi fost sa fie abrogata. A venit Guvernul deja cu o alta ordonanta, care corecteaza anumite elemente, deci s-a ajuns deja din greseli in nu stiu daca in greseli, dar in solutii pe jumatate de masura (...) . Normal, trebuia sa fie abrogat totul", a adaugat Attila Korodi.

El a mai spus ca UDMR va vota motiunea simpla impotriva ministrului Justitiei, iar in ceea ce il priveste, acesta considera ca Toader ar trebui sa fie demis.

Interviul integral cu Attila Korodi îl puteți urmări pe RFI

Și liderul UDMR, Kelemen Hunor, s-a declarat împotriva Ordonanței 7. „Pe mine m-a enervat un pic, dar în politică nu poţi să te enervezi în orice moment, m-a supărat un pic, m-a luat prin surprindere, ca să fiu mai elegant în exprimare, OUG 7 şi e o problemă”, a spus Kelemen Hunor.

„Ne-am trezit cu Ordonanţa 7 care, de fapt, întoarce tot ce am făcut un an şi jumătate. Şi Timmermans şi oricine care se uită la această ordonanţă de urgenţă poate să spună: totuşi, ce se întâmplă, ce s-a schimbat în câteva zile, în câteva săptămâni? Trebuie să explicaţi raţional. Eu nu am văzut o explicaţie raţională, mai ales că apoi a venit o altă ordonanţă de urgenţă, prin care s-a pus aproape totul la loc în faza de dinaintea aprobării Ordonanţei 7”, a adăugat Kelemen Hunor.

„Există, se vede, o oarecare grabă, nesiguranţă în gândire, care nu are o susţinere argumentată, raţională în această zonă”, a continuat el.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22