Udrea se plânge lui Predoiu, căruia i-a pus „câteva cărămizi la temelia carierei”, că e abuzată

L. G. | 25.05.2022

​Fugara Udrea îi scrie pe Facebook ministrului Justiției, Cătălin Predoiu, reclamând că este victima unui abuz al justiției din România și îi amintește că l-a ajutat în carieră.

Pe aceeași temă

„Dar despre abuzul care mi se intamplă mie ce părere aveti domnule ministru? Cum vi se pare faptul că stau arestată de 50 de zile într-o țară europeană pentru că am fost condamnată ilegal, întâi de un complet de 3 judecători care nu era specializat și din care făcea parte Florentina Dragomir, care exercita fără drept funcția pentru că nu îndeplinea jurământul de credință, apoi de un complet de 5 judecători constituit cu încalcarea gravă a legii, iar contestația în anulare în care am cerut rejudecarea dosarului tocmai ca urmare a acestei compuneri a completului, mi-a fost respinsă doar mie dintre toate cazurile similare, încălcându-se atât decizia 685/2018 a CCR cât și decizia CJUE din 21.12.2021?”, scrie într-o postare de pe contul de Facebook al fostului ministru.

 

Ea se plânge că fetița ei de trei ani nu a mai văzut-o de aproape două luni și-l întreabă pe Predoiu dacă a discutat toate aspectele pe care i le-a semnalat în CSM.

 

Elena Udrea susține că va veni singură în țară dacă i se garantează că i se aplică și ei „aceeași lege care s-a aplicat tuturor celor în situația sa”.

 

„Domnule Predoiu, înca mai aveți șansa să vă ridicați și ca ministru la nivelul profesionistului în drept care sunteți! Nu o ratați! Ca cineva care a pus câteva căramizi importante la temelia carierei dumneavostră, îmi permit această sugestie”, încheie Elena Udrea.

 

În 18 mai, Elena Udrea a fost dusă pentru a treia oară în fața Curții de Apel de la Sofia, care trebuie să decidă dacă aceasta va fi adusă în țară pentru a executa pedeapsa definitivă de șase ani de închisoare în dosarul „Gala Bute", dispusă de instanța supremă în 7 aprilie. Instanța bulgărească a dispus însă o nouă amânare.

 

Conform reprezentanţilor Curţii de Apel de la Sofia, avocaţii Elenei Udrea au depus mai multe documente şi plângeri în care susțin că Elena Udrea nu ar trebui extrădată pe motiv că în România i-a fost încălcat dreptul la un proces echitabil. Avocaţii au mai invocat că unul dintre judecătorii români care au dispus decizia în dosarul ei nu depusese jurământul în calitate de magistrat. Avocații au mai susținut că autorităţile române ar face presiuni pentru extrădarea Elenei Udrea, iar între timp aceasta ar fi primit "o serie de ameninţări".

 

În 20 aprilie, Tribunalul din Blagoevgrad a decis că fostul ministru va fi extrădat în România, însă decizia nu a fost definitivă și a fost atacată de către Elena Udrea la Curtea de Apel de la Sofia.

 

Elena Udrea a fugit din România în 7 aprilie, cu câteva ore înainte ca instanța supremă să pronunțe soluția definitivă de condamnare în dosarul Gala Bute.

 

Elena Udrea a fost reţinută în apropierea punctului de frontieră Kulata, la graniţa Bulgariei cu Grecia, în urma unei solicitări urgente a Poliţiei Române de a opri un vehicul care intrase în Bulgaria. La cererea autorităţilor române, aceasta a fost reţinută pentru 24 de ore pentru a o împiedica să părăsească ţara sau să fugă, ulterior fiind arestată preventiv.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22