Un descendent al domnitorului Grigore Ghica a intrat in Guvern

Silvia Simion | 25.12.2015

Mihai Ghyka, descendent al ultimului domnitor al Moldovei, Grigore Ghica, a fost numit secretar de stat in Ministerul Culturii. Acesta a fost presedinte si manager general la Bergenbier, iar timp de doi ani a condus si un important segment al Vodafone.

Pe aceeași temă

 

Mihai Ghyka, in varsta de 44 de ani, a fost numit secretar de stat in Ministerul Culturii, potrivit unei decizii aparute, joi, in Monitorul Oficial. De asemenea, ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, a anuntat, pe pagina sa de Facebook, ca "noul secretar de stat la Ministerul Culturii, Mihai Ghyka se va ocupa, intre altele, de managementul institutiilor neperformante", anunta site-ul ziare.com.

 

Mihai Ghyka este cunoscut pentru cariera sa in domeniul privat. Emigrat in Canada inainte de prabusirea regimului comunist, in 1989, el a revenit in tara activand in mari companii-Bergenbier si Vodafone, si a pus bazele unei firme de consultanta de marketing.

 

A fost analist financiar la Bergenbier Romania, apoi manager general si presedinte al Consiliului de Administratie. A lucrat peste 10 ani in FMCG, avand mai multe roluri de conducere in departamentele Financiar si Marketing ale acestei companii, atat in Romania, cat si in regiunea Balcani.

 

A demisionat din functie de la Bergenbier, postul fiind preluat de Jens Hoesel, fost director de vanzari la StarBev, si, in iunie 2011 a devenit directorul comercial pe segmentul consumer al Vodafone Romania, al doilea jucator de pe piata locala de telefonie mobila. In ianuarie 2013 va parasi compania, pentru a se ocupa de proiecte personale.

 

De atunci, el s-a ocupat de consultanta de marketing prin firma sa, Dalprincipe Consulting. Mihai Ghyka s-a mai ocupat cu renovarea si administrarea conacului familiei sale din judetul Vrancea.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22