Ungaria vrea zid inalt de 4 metri de-a lungul granitei cu Serbia, ca sa impiedice migrantii ilegali

M. B. | 17.06.2015

Pe aceeași temă

 

Ungaria va construi un gard înalt de patru metri de-a lungul graniței cu Serbia pentru a opri afluxul de imigranți ilegali, informează Reuters, citându-l pe ministrul de Externe maghiar, Peter Szijjarto.

 

”Imigrația este una dintre cele mai grave probleme cu care se confruntă Uniunea Europeană astăzi. Statele UE sunt în căutarea unei soluții (...), însă Ungaria nu își poate permite să mai aștepte. (...) Vorbim despre o întindere de frontieră cu o lungime de 175 km, a cărei închidere fizică se poate produce cu un gard de patru metri”, a declarat ministrul maghiar de Externe, citat de B1 Tv.

 

În opinia oficialului d ela Budapeste, măsura nu contravine obligațiilor internaționale asumate de Ungaria și nu încalcă niciun tratat.

 

Potrivit ministrului, la reuniunea de marți a miniștrilor de Externe din UE s-a demonstrat că Ungaria este statul cel mai grav afectat de imigrația ilegală dintre statele membre.

 

Pe de altă parte, Frank-Walter Steinmeier, ministrul german de Externe, a recunoscut că statele Membre ale Uniunii Europene sunt departe de a ajunge la un acord asupra modului în care ar trebui repartizați imigranții clandestini din Africa și Orientul Mijlociu, informează AFP, citată de Agerpres.

 

Reamintim că există o propunere a Comisiei Europene pentru ca 40.000 de imigranți din Siria și Eritreea care au ajuns pe bărci supraîncărcate în Grecia și Italia să fie redistribuiţi în alte ţări din UE, în următorii doi ani.

 

Conform datelor oficiale, de la începutul anului au ajuns în Europa aproximativ 100.000 de imigranți clandestini, dintre care 60.000 numai în Italia.

 

Circa 10 state din estul Europei, alături de Spania şi Portugalia, se opun însă formulei actuale, dorind ca redistribuirea să nu fie obligatorie.

 

Premierul maghiar a catalogat recent cotele de imigranți ca fiind "la limita nebuniei", iar grupul parlametar Fidesz a anunțat pregătirea unei legi care să închidă frontiera de sud printr-o lege care să le interzică azilul celor veniți dintr-o țară de tranzit sigură (serbia, Grecia, Croația etc.)

 

România trebuie să preia într-o primă fază 657 de refugiaţi din taberele din Siria, având apoi o cotă de 3,75% din totalul imigranților care ajung în UE şi se califică pentru azil.

 

Cotele cele mai mari sunt repartizate Germnaiei - 18,42% din refugiați, Franța -14,17% și Italia - 11,84%.

 

CITITI SI: 

Juncker ii acuza de ipocrizie pe liderii europeni care se opun redistribuirii refugiatilor de la Mediterana

Cotele pentru imigratie, criticate

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22