Unul din doi români ar pleca la muncă în străinătate din cauza instabilității politice

Dora Vulcan | 06.08.2018

Instabilitatea politică, accesul la servicii guvernamentale şi sociale de calitate, precum şi oportunităţi de evoluţie în carieră, reprezintă principalele motive pentru care mai mult de jumătate dintre români (55%) şi-au exprimat dorinţa de a lucra în străinătate.

Pe aceeași temă

 

 

 

Datele sunt relevate de un studiu realizat de platforma de recrutare online Bestjobs.în colaborare cu The Boston Consulting Group, cel mai important consultant de business din lume.

 

„În multe state din Europa Centrală şi de Est disponibilitatea de relocare a candidaţilor a scăzut semnificativ în ultimii ani, pe fondul îmbunătăţirii condiţiilor economice. Şi totuşi, în ţări precum România, climatul politic şi social reuşeşte să influenţeze tot mai mult decizia de mobilitate a forţei de muncă, în contextul în care angajaţii îşi doresc nu doar siguranţă financiară, ci şi un mediu stabil şi predictibil în care să trăiască”, spune Mădălina Dan, Clients Manager în cadrul Bestjobs.

 

Potrivit studiului, România se află pe acelaşi palier cu state precum Austria, Germania, Italia, Irlanda, Belgia sau Danemarca în ceea ce priveşte dorinţa de mobilitate a forţei de muncă (între 50% şi 60% dintre respondenţi), iar în ceea ce priveşte preferinţa românilor pentru anumite state au fost indicate ţări precum Germania, Marea Britanie, Franţa, Elveţia, Statele Unite, Canada, Austria, Spania, Belgia şi Italia.

 

Cei mai mulţi dintre respondenţii români care şi-ar dori să lucreze într-o altă ţară au sub 30 de ani şi au studii superioare.

 

În acelaşi timp, România a fost nominalizată în top cinci state în care şi-ar dori să lucreze respondenţii din Israel, Coreea de Sud, Italia, Turcia, Ghana, Nigeria, Egipt, Norvegia, Grecia sau Qatar.

 

La nivel global, topul celor mai atractive ţări în care candidaţii ar dori să lucreze este condus de Statele Unite ale Americii, Germania, Canada, Australia şi Marea Britanie.

 

Studiul privind preferinţele candidaţilor în ceea ce priveşte mobilitatea şi ocuparea unui loc de muncă a fost realizat cu participarea a peste 366.000 de respondenţi din 197 ţări. În România, studiul a fost realizat în parteneriat cu Bestjobs, pe un eşantion de 4.000 de respondenţi din mediul urban.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22