Pe aceeași temă
UPDATE: Purtatorul de cuvant al Guvernului a anuntat ca premierul Ciolos a discutat cu Corina Suteu despre anumite prioritati pe care Ministerul Culturii trebuie sa le puna in aplicare pana la incheierea acestui mandat, ceea ce ar implica faptul ca actualul ministru nu va pleca din functie.
TVR arata ca motivul demisiei ar fi legat de subscripţia publică pentru Cuminţenia Pământului.
Ministerul Culturii a anuntat, la sfarsitul lunii septembrie, ca subscripția publică pentru Cumințenia Pământului a adunat 1.163.034 de euro, prin intermediul tuturor canalelor puse la dispoziție si ca este posibila prelungirea perioadei pentru donatii.
In cele din urma, Guvernul a anuntat ca restul banilor necesari pentru cumpararea operei lui Brancusi vor fi asigurati din bugetul de stat.
Corina Şuteu a devenit ministru al Culturii la inceputul lunii mai 2016, in urma demisiei lui Vlad Alexandrescu, aparuta in urma scandalului de la Opera.
Suteu, expert in politici culturale si unul dintre fostii directori ai Institutului Cultural Roman din New York, fusese numita in ianuarie secretar de stat la Ministerul Culturii printr-o decizie semnata de premierul Dacian Ciolos.
Incepand cu anul 2006, Corina Suteu a detinut functia de director al ICR din New York, una dintre cele mai importante si active filiale ale ICR din strainatate, pana in toamna anului 2012, cand a demisionat din solidaritate cu Horia Roman Patapievici, ca urmare a presiunilor politice impuse de USL asupra institutiei culturale pe care acesta o conducea la Bucuresti.
In septembrie 2012, Corina Suteu declara, intr-o scrisoare deschisa publicata de Revista 22, ca demisia sa de la conducerea Institutului Cultural Roman (ICR) din New York vine ca urmare a “sirului de masuri luate in defavoarea institutiei."