UPDATE: Pocurorii DNA i-au ridicat pe doctorul Şerban Brădişteanu şi pe trei politişti de la Poliţia Capitalei pentru favorizarea infractorului. BRADISTEANU A FOST PUS SUB URMARIRE PENALA

Fara Autor | 26.06.2012

Pe aceeași temă

UPDATE. Potrivit Directiei Nationale Anticoruptie, medicul Serban Bradisteanu si ceilalti trei ofiteri au ingreunat si au incercat sa zadarniceasca executarea pedepsei aplicata de Inalta Curte de Casatie si Justitie fostului prim ministru Adrian Nastase. Drept consecinta, DNA a decis inceperea urmaririi penale fata de cei patru invinuiti.

"Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au inceput urmarirea penala fata de urmatoarele persoane: Dumitru Gheorghe, comisar sef de politie, adjunct al directorului Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, Nicolae Costea, ofiter de politie judiciara in cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, Marian Apostol, ofiter de politie judiciara in cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, serban Alexandru Bradisteanu, medic in cadrul Spitalului Clinic de Urgenta Floreasca, in sarcina carora s-a retinut infractiunea de favorizare a infractorului in legatura directa cu fapte de coruptie, prevazuta de art. 264 Cod penal, cu aplicarea art. 17 litera a din legea 78/2000", a comunicat DNA, la solicitarea mass-media.

DNA precizeaza ca in rezolutia de incepere a urmaririi penale se arata ca exista date si indicii temeinice ca cele patru persoane invinuite, prin atitudinea lor, au ingreunat si au incercat sa zadarniceasca executarea pedepsei aplicata de Inalta Curte de Casatie si Justitie fostului prim ministru Adrian Nastase.

La data de 26 iunie 2012, celor patru invinuiti li s-au adus la cunostinta acuzatiile in conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedura penala.

UPDATE. Impotriva doctorului Serban Bradisteanu s-a declansat urmarirea penala, potrivit RTv.

UPDATE. Intr-un comunicat, procurorii DNA anunta că s-a "început urmărirea penală faţă de trei ofiţeri de poliţie şi faţă de un medic, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de favorizare a infractorului săvârşită în legătură directă cu fapte de corupţie. Faptele care fac obiectul dosarului penal constituit se referă la îngreunarea executării pedepsei aplicate de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie fostului prim ministru Adrian Năstase".  

DNA i-a ridicat pe Doctorul Şerban Brădisteanu şi pe trei poliţişti de la Poliţia Capitalei - Serviciul Urmăriri - pentru favorizarea infractorului Adrian Năstase, scrie Romania libera. Unul dintre politisti este adjunctul Politiei Capitalei.

 

 

Potrivit Realitatea Tv, Serban Bradisteanu este audiat la aceasta ora la DNA.

Bradisteanu, adjunctul Politiei Capitalei, Gheorghe Dumitru si seful de la Urmariri penale, Apostol, au fost adusi la DNA cu mandat, fiind acuzati de favorizarea infractorului Adrian Nastase.

"Dosarul a fost deschis pentru a se vedea modul in care a fost in executare mandatul, documentele medicale, care este diagnosticul, asupra caruia exista suspiciuni",  a declarat in aceasta dimineasta Codruta Kovesi.

Audierea lui Bradisteanu are loc in contextul in care exista "suspiciuni asupra diagnosticului", a declarat procurorul general, Laura Codruta Kovesi, dupa sedinta CSM.

Procurorul general Laura Codruta Kovesi a precizat ca se ia in calcul audierea lui Adrian Nastase, fiind "absolut obligatoriu" acest lucru, care va avea loc "in momentul in care din punct de vedere medical se va putea face acest lucru". "Din primele constatari tehnico-stiintifice care au avut loc va pot confirma ca incidentul a avut loc" (presupusa tentativa de suicid - n.red.), a adaugat procurorul general, mentionand insa ca exista o suspiciune legata de trei diagnostice puse de medicii care l-au tratat pe fostul prim ministru.

In astfel de cazuri, "de obicei, se fac audierile si in spital". Kovesi a precizat ca procurorii vor verifica "daca incidentul a avut loc si toate aspectele legate de acest incident", subliniind insa ca nu exista "niciun fel de suspiciune ca incidentul nu a avut loc".

Doctorul Şerban Brădişteanu ar fi suspectat de faptul că l-ar fi favorizat pe Adrian Năstase, deoarece după acordarea primului ajutor fostul premier trebuia trimis la spitalul Penitenciarului Rahova, dacă transportul nu i-ar fi pus în pericol viaţa. Or, încă din primele declaraţii ale medicilor a rezultat că fostul premier s-a împuşcat fără să îşi atingă vreun organ vital.

De altfel, faptul că liderul PSD  a fost dus la spital fără oxigen şi fără perfuzii şi că a fost operat abia a doua zi reprezintă indicii că rana a fost superficială şi, ca atare, trebuia dus la Rahova.

Cei trei oameni politistii, doi dintre ei fiind cei trimişi la domiciliul lui Adrian Năstase pentru a-l ridica, sunt acuzaţi că nu au respectat procedurile.

După ce Adrian Năstase s-a rănit şi după ce l-a dus la Spitalul de Urgenţă, echipajul de poliţie trebuia să încheie un proces verbal şi să îl anunţe imediat pe judecătorul responsabil cu executarea pedepselor de la Tribunalul Bucureşti.

În schimb, procesul verbal nu ar fi fost încheiat, iar instanţa a fost anunţată nu miercuri noaptea, ci abia vineri seara, prin fax, iar informaţia a ajuns efectiv la destinatar abia luni dimineaţă.

"Am sa verific modul in care politia judiciara a actionat pentru a pune in executare o hotarare judecatoreasca definitiva. (...) Daca voi constata ca nu au respctat procedurile, le voi ridica avizele. Reactiile din dosarul lui Adrian Nastase prejudiciaza puterea judecatoreasca", a declarat Kovesi.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22