Pe aceeași temă
UPDATE: "Actiunea ANAF - o procedura care vizeaza garantarea recuperarii restantelor bugetare ale SRTv, generate de datoriile istorice pe care Televiziunea le-a acumulat - nu afecteaza activitatea TVR", precizeaza reprezentantii televiziunii publice, într-un comunicat remis Agerpres. Bugetul alocat anul acesta TVR cuprinde si o suma destinata pentru acoperirea datoriilor televiziunii publice. 'Legea bugetului de stat pe 2017, care cuprinde si alocatia bugetara destinata Televiziunii Romane, mentioneaza ca datoriile Societatii catre ANAF vor fi achitate cu prioritate pana la data de 31 martie a.c. Dupa aceasta data, sechestrul asupra bunurilor TVR urmeaza sa fie ridicat', este precizat in acelasi mesaj transmis Agerpres.
UPDATE: 15.00 Sechestru la TVR, anunță Digi 24, pentru o datorie de 150 milioane lei. Până și porțile electronice sunt puse sub sechestru.
UPDATE: Demisia lui Orbean a fost confirmată și de Irina Radu: „Domnul Orbean nu are supleant“, a precizat Irina Radu, preşedinte-director general al Televiziunii Române, pentru News.ro, citat de Adevărul: „Aşteptăm ca guvernul să facă o propunere, apoi ea va trebui să treacă prin Parlament“, a mai spus ea, fără a preciza de ce instituţia pe care o conduce nu a anunţat public demisia lui George Orbean. Potrivit Legii 41/1994, Consiliul de Administraţie al televiziunii publice poate funcţiona cu 9 membri avizaţi de Parlament, iar o şedinţă a CA poate avea loc dacă sunt prezenţi 7 membri.
UPDATE: Orbean și-a confirmat demisia pentru Hotnews.ro.
Articolul publicat de George Orbean pe Linkedin
”Posturile TVR, în beznă. O pană de curent a întrerupt emisia
Daca mai avea cineva nevoie de o dovada fizica a dezastrului in care este scufundat in mod intentionat postul public de televiziune, intreruperea emisiei TVR din 8 februarie 2017 timp de vreo jumatate de ora (!!!) este mai mult decat exemplara!
Amatorii si clientii politici instalati la conducere au ratat si ultima dintre misiunile pe care le aveau de indeplinit conform legii si minimei decente profesionale: mentinerea emisiei 24/7.
Inainte de orice explicatie livrata de catre "conducerea TVR", este de remarcat ca postul de Director tehnic, denumit in mod inspirat "Tehnico-administrativ", este pe nivelul cinci! in organigrama institutiei, dupa PDG, Aparatul administrativ, Prod Gen si "Studiouri Centrale", pe o ramurica in care mai figureaza si "Artistic". In orice alta organizatie de media electronica, directorul tehnic raporteaza direct CEO si este cel putin egalul celorlalti manageri de structuri, fiind singurul responsabil de functionarea intregului sistem.
Dupa un an in care a defilat cu o colectie de carpeli, scuze, esecuri si minciuni, "conducerea SRTV" saluta dublarea bugetului (fara nicio strategie de dezvoltare, plan de reorganizare, evaluare, audit, etc.) cu cea mai dezonoranta gafa cunoscuta in lumea larga a televiziunii: intreruperea emisiei.
Gravitatea exceptionala a incidentului generat de o pana de curent in Bucuresti este ca am aflat "the hard way" cat de usor poate fi scos din priza postul national de televiziune (strategic) al Romaniei.
Putea fi, la fel de bine, un spion dusmanos inarmat cu o surubelnita sau un vagabond in cautare de ceva cablu.
Orice om cu o minima experienta de conducere poate realiza cat de bine este organizata activitatea SRTv, cate de limpezi sunt procedurile, standardele profesionale, atributiile si protocoalele operative ale institutiei.
Se confirma inca o data ca oamenii de proasta calitate isi bat intotdeauna joc de lucrurile primite de pomana.”
Orbean este incomod actualei puteri încă din peroada în care acesta a fost propus pentru conducerea CA al TVR când nu a obținut votul Parlamentului. Cel mai vehement critic al său a fost Călin Popescu Tăriceanu, care, într-un articol publicat la acea vreme de DCNews.ro, explica motivele respingerii acestuia.