Pe aceeași temă
Ambele formațiuni înclină pentru varianta de liste comune, situație în care ar avea mai multe beneficii politice, scrie G4Media care citează surse politice.
Susținătorii alianței invocă faptul că USR și PLUS vor strânge mai ușor cele 250 de mii de semnături, condiția legală pentru depunerea listelor de candidați pentru o eventuală alianță electorală în loc să strângă fiecare partid separat 250 de mii de semnături pentru depunerea listelor, mai ales că guvernul ar putea întârzia adoptarea formularului tocmai pentru a complica viața celor doua partide de opoziție.
Preşedintele Uniunii Salvaţi România (USR), Dan Barna, a declarat marţi că formaţiunea pe care o conduce şi Partidului Libertăţii, Unităţii şi Solidarităţii (PLUS) vor stabili până la începutul lunii februarie dacă formează o alianţă în vederea participării la alegerile europarlamentare, transmite Agerpres.
Dan Barna a menţionat că USR şi-a stabilit cei 43 de candidaţi pentru alegerile europarlamentare în urma unei campanii electorale interne, în cadrul căreia membrii formaţiunii şi-au exprimat în mod democratic opţiunile. Întrebat de ce nu a fost invitat şi Dacian Cioloş să facă parte din USR, Dan Barna a replicat că această invitaţie a fost lansată în urmă cu un an.
Fostul premier Dacian Cioloş a anunţat marţi, într-o conferinţă de presă, că a avut discuţii până acum cu preşedintele USR, Dan Barna, dar negocierile pentru o colaborare vor începe după ce vor fi alese şi structurile de conducere ale PLUS.
Convenţia Naţională a PLUS, la care vor participa 1.800 – 2.000 de delegaţi, va avea loc sâmbătă, la Bucureşti, urmând a fi alese structurile de conducere ale formaţiunii. Potrivit lui Dacian Cioloş, o altă reuniune a Convenţiei Naţionale a PLUS va avea loc pe 2 februarie, când se va decide o eventuală colaborare cu USR.