Vadim, respins si de colegii extremisti din PE

Fara Autor | 12.06.2009

Pe aceeași temă

Radicalii belgieni, francezi şi ungari nu doresc să colaboreze cu România Mare, după ce formaţiunea a provocat destrămarea grupului extremist din PE în 2007. Partidele de extremă dreaptă Frontul Naţional din Franţa şi Vlaams Belang din Belgia nu vor să formeze un grup în Parlamentul European împreună cu reprezentanţii Partidului România Mare, scrie EUobserver. In aceeasi idee, The Economist noteaza ca xenofobii si populistii vestici par moderati in comparatie cu omologii lor din tarile est-europene.

Catherine Savagnac, purtătorul de cuvânt al Frontului Naţional al lui Jean-Marie Le Pen, a declarat că partidul îşi va continua colaborarea cu Partidul Libertăţii din Austria, cu Vlaams Belang, cu Ataka din Bulgaria şi cu noii membri ai extremei drepte din Marea Britanie, BNP. Aceştia din urmă au contacte strânse cu maghiarii din Jobbik, al cărui vicepreşedinte locuieşte în Marea Britanie.

Ea a explicat că relaţia cu Partidul România Mare "nu s-a terminat bine". "Aşa că probabil nu vom mai lucra cu ei din nou. Totul este posibil însă", a mai adăugat ea. "În acelaşi timp nu spunem că nu vrem să lucrăm cu ei, dar ne-au cauzat multe probleme. Nu sunt prima noastră alegere", a mai nuanţat Savagnac, citata de EUobserver.

Şi separatiştii flamanzi au îndoieli când este vorba despre o cooperare cu PRM. "Am lucrat cu ei în trecut. Îi cunoaştem şi nu avem amintiri prea frumoase din acea perioadă", a declarat un purtător de cuvânt al Vlaams Belang.

Cei doi s-au referit la episodul din 2007 care a dus la destrămarea grupului Identitate, Tradiţie, Suveranitate. Imediat după aderarea României şi Bulgariei, 23 de europarlamentari de extremă dreaptă au format grupul Identitate, Tradiţie, Suveranitate. Acesta a rezistat însă doar câteva luni. Reprezentanţii PRM au părăsit cu surle şi trâmbiţe grupul după ce nepoata lui Mussolini, Alessandra, a spus că toţi românii sunt “criminali”.

Corneliu Vadim Tudor nu este agreat nici de naţionaliştii maghiari din Jobbik, nou-veniţi în PE. Preşedintele partidului, Gabor Vona, a declarat pentru agenţia MTI că Jobbik vrea să facă parte dintr-un grup care se opune Tratatului de la Lisabona şi va evita grupurile care includ partide “deschis antiungare”, aluzie la România Mare şi la SNS, partidul ultranaţionalist slovac.

Ţinând cont de antecedentele în declaraţii ale unor lideri radicali precum olandezul Geert Wilders, care vrea România afară din UE, şi danezul Mogens Camre, care consideră că nordicii sunt mai inteligenţi decât românii şi bulgarii, este greu de presupus că aceştia vor accepta să se alieze cu Tribunul de Butimanu.

Jurnalistii de la The Economist il descriu pe CV Tudor drept un nationalist care a fost poetul "de curte" al fostului dictator comunist, Nicolae Ceausescu.

Publicatia britanica mai scrie ca vesticii par moderati in comparatie cu unii dintre xenofobii si populistii est-europeni care au castigat euroalegerile.

Si in state europene mai vechi, ca Olanda, au mai fost alesi xenofobi si populisti, insa omologii acestora din tarile est-europene ii fac pe vestici sa para moderati, mai afirma The Economist.

The Economist: Discursurile lui Becali din PE vor fi greu de tradus

Translatorii din Parlamentul European vor avea dificultati in a traduce declaratiile lui Gigi Becali, mai ales cand vor trebui sa explice ce spune el despre homosexuali, evrei, rromi si femei, noteaza The Economist.

Cu toate ca s-a nascut in Romania, Gigi Becali, proaspat detinator al unui mandat de europarlamentar, foloseste expresii care sunt greu de tradus, scrie The Economist.

Publicatia britanica noteaza insa ca traducatorii nu vor avea probleme o perioada, pentru ca Gigi Becali nu are voie sa paraseasca Romania. Judecatorii i-au interzis acest lucru, Becali fiind implicat intr-un caz penal de rapire.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22