Vâlcov invocă nelegala compunere a completului de 3 judecători și cere anularea sentinței de 8 ani

Laurentiu Gheorghe | 11.06.2019

Apărarea lui Darius Vâlcov a cerut completului de 5 judecători de la ÎCCJ să constate nelegalitatea sentinței de 8 ani de închisoare dată de un complet nespecializat și reluarea de la zero.

Pe aceeași temă

Exceptia completurilor specializate a fost ridicata prima data in mod public de avocatii lui Liviu Dragnea, in dosarul Angajarilor fictive la DGASPC Teleorman. Ulterior, vicepresedintele Camerei Deputatilor, Florin Iordache, a sesizat Curtea Constitutionala cu aceasta exceptie. Pana in prezent, CCR a amânat de 5 ori pronunțarea pe această sesizare, următorul termen a fost stabilit pentru data de 3 iulie.

Avocații din dosarul lui Darius Vâlcov mai solicită în fața judecători audieri de martori, efectuarea de expertize și probele pe care vor să le administreze în acest caz.

De exemplu, Valcov mai cere audierea lui Vasile Blaga, si a mai multor functionari care au facut parte din comiziile de licitatii, dar si martori care au fost audiati in faza de fond a procesului.

Alti inculpati cer sa li se comunice care este stadiul anchetelor din dosarul disjuns de la DNA din acest proces, sau daca SRI a colaborat cu DNA in aceasta ancheta. Avocatii cer diverse expertize, sau sa li se comunice diverse inscrisuri de la diferite institutii publice.

****

Un complet de 5 judecatori de la Inalta Curte analizează motivele de apel si probele propuse de Darius Valcov, fost ministru al Finantelor, in procesul in care contesta condamnarea la 8 ani de inchisoare pentru mai multe fapte de coruptie.

La prima strigare a dosarului, avocatul lui Darius Valcov si procurorul DNA au cerut amanarea cazului. Fostul ministru nu a s-a prezentat la acest termen.

Avocatul lui Vâlcov a contestat că doi dintre judecătorii din complet care fuseseră trași la sorți au fost înlocuiți pe perioada concediilor de odihnă: Geanina Arghir și Ioana Bogdan.

Procurorul DNA a cerut un nou termen pentru a studia motivele de apel depuse de Darius Valcov in aceasta dimineata

Ambele cereri de amânare, atât ale apărării dar și ale procurorului de caz au fost respinse de instanță care a trecut la pasul următor.

Completul de 5 judecatori din acest caz este format din Lavinia Lefterache, Andrei Rus, Alina Ilie, Marius Foitos si Hermina Iancu.

Darius Valcov a fost condamnat pe data de 8 februarie 2018, de instanta suprema, la opt ani de inchisoare cu executare in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta, spalare de bani si operatiuni financiare sau acte de comert incompatibile cu functiile ocupate, dupa ce ar fi cerut de la o firma de constructii 20% din valoarea unor contracte publice, in perioada in care era edil la Slatina.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22