Valeriu Gheorghiță: Maratonul vaccinării și-a depășit cu mult ținta de 15.000

Redactia | 09.05.2021

Principala teamă a oamenilor nu este neapărat legată de vaccin, ci de înțepătură, spune Valeriu Gheorghiță, coordonatorul Comitetului Național pentru Coordonarea Activităților privind Vaccinarea.

Pe aceeași temă

”Principala teamă a oamenilor nu este neapărat legată de vaccin, ceea ce este un paradox, ci de înțepătură, se tem că vaccinarea propriu-zisă doare. Exista frica de injecții. În general femeile au fost mult mai curajoase, bărbații erau puțin mai temători, lucrurile au decurs foarte bine în toate situațiile. Este o înțepătură aproape atraumatică, oamenii aproape că nici nu simt înțepătura propriu-zisă”, a declarat coordonatorul CNCAV duminică seară, la Antena 3.

Valeriu Gheorghiță a mai declarat că ținta organizatorilor a fost de cel puțin 15.000 de persoane vaccinate, iar acest target a fost ”demult depășit”, anunțând că sunt peste 18.000 de persoane vaccinate și încă o zi de maraton.

Gheorghiță a mai spus că au fost vaccinați, în medie, 6 persoane într-un minut, vorbind despre ”un efort deosebit” al colegilor săi și ai studenților și profesorilor de la UMF ”Carol Davila” din București, organizatorul maratonului.

Reprezentantul CNCAV a mai declarat că astfel de evenimente vor mai fi organizate și în alte județe pentru că oamenii își doresc să se vaccineze, dar printr-o modalitate mai facilă, cum este un astfel de maraton.

Gheorghiță a mai spus că nu există o statistică referitoare la caracteristicile persoanelor vaccinate, dar că au participat la maraton atât copii de peste 16 ani, cât și bătrâni, familii etc.

Coordonatorul CNCAV a mai precizat că maratonul va fi organizat din nou exact peste 2 săptămâni, în aceleași locații, pentru ca persoanele vaccinate în aceste zile să își poată facă rapelul. Gheorghiță a mai spus că cine nu poate participa la următorul maraton își poate face rapelul în orice alt centru.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22