Pe aceeași temă
”Principala teamă a oamenilor nu este neapărat legată de vaccin, ceea ce este un paradox, ci de înțepătură, se tem că vaccinarea propriu-zisă doare. Exista frica de injecții. În general femeile au fost mult mai curajoase, bărbații erau puțin mai temători, lucrurile au decurs foarte bine în toate situațiile. Este o înțepătură aproape atraumatică, oamenii aproape că nici nu simt înțepătura propriu-zisă”, a declarat coordonatorul CNCAV duminică seară, la Antena 3.
Valeriu Gheorghiță a mai declarat că ținta organizatorilor a fost de cel puțin 15.000 de persoane vaccinate, iar acest target a fost ”demult depășit”, anunțând că sunt peste 18.000 de persoane vaccinate și încă o zi de maraton.
Gheorghiță a mai spus că au fost vaccinați, în medie, 6 persoane într-un minut, vorbind despre ”un efort deosebit” al colegilor săi și ai studenților și profesorilor de la UMF ”Carol Davila” din București, organizatorul maratonului.
Reprezentantul CNCAV a mai declarat că astfel de evenimente vor mai fi organizate și în alte județe pentru că oamenii își doresc să se vaccineze, dar printr-o modalitate mai facilă, cum este un astfel de maraton.
Gheorghiță a mai spus că nu există o statistică referitoare la caracteristicile persoanelor vaccinate, dar că au participat la maraton atât copii de peste 16 ani, cât și bătrâni, familii etc.
Coordonatorul CNCAV a mai precizat că maratonul va fi organizat din nou exact peste 2 săptămâni, în aceleași locații, pentru ca persoanele vaccinate în aceste zile să își poată facă rapelul. Gheorghiță a mai spus că cine nu poate participa la următorul maraton își poate face rapelul în orice alt centru.