Varujan Vosganian: Figurez în continuare în grupul parlamentar PNL. Nu mi-am dat demisia in mod oficial

P.c. | 26.03.2015

Pe aceeași temă

Varujan Vosganian, fost senator PNL, a declarat, intr-un interviu pentru Adevarul Live, ca este dezamagit de noul mod a face politica in Romania, fiind obisnuit mai degraba cu cea facuta in anii ’90 cand politicianul ar fi fost un model pentru cetateni. El a precizat ca figureaza inca in grupul parlamentar al PNL deoarece nu si-a dat demisia in mod oficial.

 

"Oameni ca mine - nu eu, ca să nu personalizăm - nu prea îşi mai găsesc locul pentru că noi am intrat în politică în 1990 cu anumite convingeri, purtăm pe pieptul nostru şi în rănile necicatrizate ale multor înfrângeri şi exaltările multor biruinţe, înţelegem mai puţin tipul acesta în care se face politică la televizor şi cu ochii în sondaje. Noi credeam că omul politic trebuie să fie un model, că oamenii îl aleg ca el să-i conducă şi nu ca el să îi urmeze.

 

Demisia care mi s-a cerut de la PNL şi pe care mi-am dat-o din jenă pentru cei care mi-au cerut-o, ca să nu le prelungesc situaţia sânjenitoare, eu am spus acolo că îmi dau demisia din noul PNL. În PNL-ul pe care l-am cunoscut eu, din anii '90, am rămas în continuare, tot aşa cum nu poţi să dai afară un veteran din armata cu care a luptat."

 

CITITI SI: Varujan Vosganian DEMISIONEAZA din PNL

 

Vosganian a mai spus ca nu se va mai inscrie in niciun partid si nu va incerca sa fondeze un partid nou: "Partidul în care eu am intrat şi pe care nu l-am părăsit niciodată a fost Uniunea Forţelor de Dreapta. A fost un partid alcătuit din mulţi oameni de cultură, un partid care a lansat Manifestul Dreptei din România în 1998, când mulţi dintre cei care îmi cereau astăzi demisia erau în Internaţionala Socialistă, un partid care nu a pactizat cu zone subterane şi care din acest motiv nu a reuşit să depăşească pragul de 3%, nu l-am părăsit nici când am intrat în PNL în 2003, pentru că atunci când am intrat în PNL a fost un moment în care statutul PNL a acceptat cuvântul "dreapta" şi toată lumea din PNL a ştiut că eu reprezint dimensiunea conservatoare a partidului liberal.

 

Nu e momentul să facem partide noi, pentru că partidele noi nu vor face decât să alimenteze frustrările unor oameni care fie nu şi-au găsit loc în altă parte, fie doresc acum să parcurgă într-un timp mai scurt ceea ce ar trebui să facă prin unul mai lung în alte partide. Partidele astea, aşa cum sunt ele, trebuie să treacă printr-un proces de purificare, printr-un proces de reîntoarcere la valoarea umană, să aibă politici de resurse umane, să înţeleagă faptul că în politică cel mai important nu este să câştige în alegeri, ci când se termină mandatul, trebuie schimbată legea finanţării partidelor, trebuie schimbată legislaţia electorală. (....) Dacă vrem ca toată această campanie de asanare să aibă o finalitate, trebuie să schimbăm sistemul."

 

Fostul senator PNL a mai spus ca nu si-a dat demisia in mod oficial din grupul parlamentar PNL si ca figureaza in continuare in acest grup: "Eu, dacă observaţi, în mod public nu mi-am dat demisia din grupul parlamentar PNL. Procedura spune că trebuie să te duci la tribună şi să-ţi dai demisia. Eu figurez în continuare în grupul parlamentar PNL. Nu sunt însă supărat pe colegii mei şi îi tratez în continuare ca pe adevăraţii mei colegi. Când merg în teritoriu îi sun, mă întâlnesc cu ei, vorbim, vorbim despre un viitor comun.

 

Ceea ce s-a întâmplat acum cu mine şi cu acest nou PNL nu e foarte lămurit, care din noi a ieşit: adica dacă ei au ieşit sau eu am ieşit din PNL, aşa cum îl arată tradiţiile şi cum ar trebui să fie. Dar dincolo de asta, cred că trebuie să fim îngăduitori. Prea mult ne certăm, prea mult ne duşmănim unii pe alţii, prea mult nu există decât alb şi negru. Cea mai mare măreţie a omului este să ierte ceea ce nu este de iertat."

 

Vosganian scapa de urmarirea penala

 

Senatul a respins solicitarea Parchetului General de încuviinţare a începerii urmăririi penale împotriva senatorului PNL Varujan Vosganian, fiind înregistrate, potrivit unor surse parlamentare, 71 de voturi "împotrivă", 56 de voturi "pentru", 5 voturi fiind anulateVotul a fost secret, cu bile.

Solicitarea procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost adresată Senatului României în cadrul Dosarului 146/D/P/2010.

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a solicitat, în 2 februarie, procurorului general al României să ceară Senatului avizarea cererii de urmărire penală pe numele lui Varujan Vosganian, ministru al Economiei în perioada decembrie 2006 - decembrie 2008, sub aspectul infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi complicitate la delapidare.

 

Varujan Vosganian si-a anuntat demisia din Partidul National Liberal (PNL). „Ca un raspuns colegial la solicitarile dumneavoastra, primiti, prin prezenta, demisia mea din noul PNL”, scrie Vosganian pe blogul personal. Co-presedintii PNL, Vasile Blaga si Alina Gorghiu, i-au cerut demisia lui Vosganian, dupa ce joi Senatul a respins solicitarea Parchetului General de incuviintare a inceperii urmaririi penale fata de senator.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22