Pe aceeași temă
„Noile legi au nevoie de o serioasă revizie și de consultări cu mediile educaționale. După 7 ani de la debutul dezbaterii pentru România Educată, observăm că legile educației, deși ținute într-o confidențialitate de neînțeles, au creat o vie dezbatere și multe reacții din mediul educațional”, a scris Dîncu pe Facebook.
Este clar că așteptarea societății este mare și e nevoie de dezbatere mai amplă și analize aprofundate. După o scurtă analiză a proiectelor de lege, constatăm că sunt multe lucruri care vor trebui refăcute și căutate soluții la unele probleme. Sunt multe măsuri administrative, dar puține schimbări de paradigmă care să ne dea certitudinea că vor asigura adaptarea școlii și a copiilor la schimbările rapide de la nivelul culturii, civilizației și mediului tehnologic”, susține președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dîncu.
„În actualele proiecte de lege sunt multe lucruri noi, în comparație cu variantele mai vechi, unele componente chiar originale, iar efortul celor care au lucrat în această fază este meritoriu. Însă cred că este nevoie de o omogenizare mai mare a conținutului și o armonizare atât cu legislația actuală, dar mai ales cu perspectivele de dezvoltare a României pe termen lung”, a mai scris Dîncu.
<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fvasilesebastiandincu%2Fposts%2Fpfbid02MnYvHdrA4xBfADEkbiQRx3r4hUR3oRiYpK2vYrfoTungZDJK3D6nsmVhgmUchR22l&show_text=true&width=500" width="500" height="603" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share"></iframe>
Ministrul Educției, Ligia Deca, anunța în decembrie anul trecut că noile legi ale educației vor fi prezentate la începutul acestui an.
„Legile educaţiei, aşa cum am mai afirmat, vor fi făcute publice după finalizarea procesului de consultare publică şi integrare a feedback-ului venit, la începutul anului viitor după perioada de vacanţă şi cred că cel mai potrivit ar fi să avem o conferinţă de presă dedicată la lansarea lor în care se explică toate reformele”, spunea Ligia Deca.
Vineri, potrivit unor surse citate de Agerpres, specialiştii în educaţie din partea PSD, PNL şi UDMR se întâlnesc pentru a discuta pe marginea noilor legi ale educației.
„Scopul întâlnirii este să se facă propuneri din partea celor trei partide la ambele proiecte de legi ale educaţiei”, au spus sursele citate. Potrivit acestora, în urmă cu o săptămână reprezentanţi din cele trei partide au mai avut o întâlnire pe aceeaşi temă.