Vicepremierul Dîncu este pentru dezincriminarea abuzului in serviciu in forma actuala

Vlad Toma | 27.05.2016

Vicepremierul Vasile Dîncu a declarat ieri, intr-un interviu pentru Europa FM, că spera ca judecătorii Curții Constituționale vor lamuri problema abuzului în serviciu deoarece e nevoie de clarificari in aceasta chestiune.

Pe aceeași temă

 

Dîncu a precizat ca sunt oameni care renunta sa candideze la functia de primar pentru ca un aceste mandate nu sunt clare deoarece abuzul în serviciu trebuie mult mai bine definit în legislaţie, a spus Dîncu, la Europa FM.

 

Vicepremierul a afirmat ca spera ca CCR ”să spună că abuzul în serviciu trebuie mult mai bine definit în legislaţia noastră,” precizand ca este pentru dezincriminarea abuzului în serviciu în forma prevăzută în legislaţia actuală.

 

Dancu a mai spus ca nu stie in ce masura dosarele DNA vor fi afectate de o eventuala decizie a CCR care ar dezincrimina abuzul in serviciu.

 

Eu nu sunt jurist şi nu ştiu ce înseamnă dezincriminare în mod clar şi ce efecte are dezincriminarea... Eu mă refer la clarificarea mandatelor. Adică trebuie să ştim foarte clar, pentru că anumite lucruri din abuzul în serviciu sunt făcute cu, să spunem cu rea intenţie, altele sunt făcute din greşeli. (…) Nu e atribuţia CCR decât în momentul în care nici Guvernul şi nici Parlamentul nu au adus în legislaţie clarificările necesare. Vorbeam de ceea ce facem noi: vom aduce în noua lege şi va ajunge în Parlament, sigur, Parlamentul va aproba sau nu legea de adoptare a Ordonanţei, dar vom aduce aceste clarificări necesare din punct de vedere tehnic”, a mai declarat Vasile Dîncu.

 

Judecatorii Curtii Constitutionale au decis, marti, sa amane pentru data de 15 iunie discutarea exceptiei de neconstitutionalitate privind incriminarea abuzului in serviciu, exceptie ridicata in mai multe dosare.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22