Pe aceeași temă
Dîncu a precizat ca sunt oameni care renunta sa candideze la functia de primar pentru ca un aceste mandate nu sunt clare deoarece abuzul în serviciu trebuie mult mai bine definit în legislaţie, a spus Dîncu, la Europa FM.
Vicepremierul a afirmat ca spera ca CCR ”să spună că abuzul în serviciu trebuie mult mai bine definit în legislaţia noastră,” precizand ca este pentru dezincriminarea abuzului în serviciu în forma prevăzută în legislaţia actuală.
Dancu a mai spus ca nu stie in ce masura dosarele DNA vor fi afectate de o eventuala decizie a CCR care ar dezincrimina abuzul in serviciu.
”Eu nu sunt jurist şi nu ştiu ce înseamnă dezincriminare în mod clar şi ce efecte are dezincriminarea... Eu mă refer la clarificarea mandatelor. Adică trebuie să ştim foarte clar, pentru că anumite lucruri din abuzul în serviciu sunt făcute cu, să spunem cu rea intenţie, altele sunt făcute din greşeli. (…) Nu e atribuţia CCR decât în momentul în care nici Guvernul şi nici Parlamentul nu au adus în legislaţie clarificările necesare. Vorbeam de ceea ce facem noi: vom aduce în noua lege şi va ajunge în Parlament, sigur, Parlamentul va aproba sau nu legea de adoptare a Ordonanţei, dar vom aduce aceste clarificări necesare din punct de vedere tehnic”, a mai declarat Vasile Dîncu.
Judecatorii Curtii Constitutionale au decis, marti, sa amane pentru data de 15 iunie discutarea exceptiei de neconstitutionalitate privind incriminarea abuzului in serviciu, exceptie ridicata in mai multe dosare.