Vicepresedintele CSM: Statul trebuie sa recupereze averile dobandite prin coruptie

Vlad Toma | 23.12.2015

Bogdan Gabor, vicepresedintele Consiliului Superior al Magistraturii, a declarat recent ca statul trebuie sa faca o prioritate din recuperarea banilor furaţi de persoanele acuzate de coruptie, in caz contrar infractorii fiind incurajati sa-şi continue activitatea.

Pe aceeași temă

 

"Lacomia este o mare slabiciune a unei persoane. Am intalnit situatii in care anumite persoane stiau ca sunt urmarite si continua sa comita infractiuni. Este o chestiune care pe mine ma mira.


(...) Inaintea cazului Colectiv, dar poate o cauza la fel de interesanta, era vorba de alimentarea cu gaz a orasului Sighetul Marmatiei, in care contractul de achizitie publica s-a demonstrat ulterior ca face obiectul unui dosar de coruptie.
 

A fost facuta o lucrare de foarte proasta calitate si in urma acelei lucrari de proasta calitate, atribuita prin fapte de coruptie, acolo a murit un om si un politist foarte-foarte bun, care si-a facut datoria, a ramas ars in poportie de 80%", a spus Bogdan Gabor la Digi 24, conform ziare.com
 

Acesta a amintit si cazul persoanelor cu dizabilitati care nu reusesc sa intre in posesia drepturilor pe care le au, pentru ca li se cere pentru aceasta bani pe care nu ii au, in timp ce altor persoane li se elibereaza certificate pentru false dizabilitati.
 

Potrivit vicepresedintelui CSM, coruptia afecteaza si sistemul judiciar. "Un coleg de-al nostru a luat mita oi si miei, da putini, de la o persoana foarte saraca. Mielul si oaia persoanei foarte sarace a valorat foarte mult pentru acea persoana, iar felul in care magistratul s-a comportat este deplorabil", a spus Bogdan Gabor.
 

In opinia acestuia, lipsa de responsabilitate de la toate nivelurile va continua sa faca victime in societate.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22