Pe aceeași temă
Victor Ponta a anuntat astazi pe contul sau de Facebook, ca intentioneza sa doneze catre echipa de baschet a Clubului Steaua diferenta de salariu pe care o va primi in urma intrarii in vigoare a ordonantei privind cresterea indemnizatiilor inaltilor demnitari, incepand cu 1 august.
CITITI postarea integrala a premierului Ponta
"Nu m-am razgandit, cred in continuare ca este corect ca demnitarii din Romania (Presedinte, presedintii Parlamentului, ministrii, etc.) trebuie sa aiba un salariu decent, cel putin egal cu alti functionari din subordine si relativ asemanator cu ceea ce se intampla in Europa.
Dar la fel de corect este ca aceasta marire de salariu sa fie facuta in acelasi timp cu salariile celorlalti angajati din sectorul public. Asa ca pot sa mai astept pana vom adopta noua Lege a Salarizarii!
In consecinta, am luat decizia personala ca incepand cu data de 1 August sa donez diferenta de salariu primita prin "faimoasa ordonanta" catre echipa de baschet a Clubului Steaua (care, anul acesta, joaca dupa multi ani din nou intr-o competitie europeana). Asa am sufletul impacat si fac si un gest simbolic de sprijin pentru echipa si sportul pe care le iubesc atat de mult de peste 30 de ani! ??
P.S. - Comentariile "Propagandei" si demagogia unor consilieri prezidentiali care criticau pe la TV masura si acum vor incasa banii cu tupeul deja consacrat imi sunt in acest caz total indiferente!"
Ordonanta contradictiilor
Premierul interimar Gabriel Oprea a anuntat acum cateva saptamani cresterea indemnizatiilor lunare pentru inaltii demnitari, incepand din luna august. E vorba despre salariile presedintelui, premierului, ministrilor, sefilor celor doua camere parlamentare, a presedintelui Inaltei Curti si ale sefilor serviciilor de informatii. Un total de 48 de functii.
Premierul Victor Ponta a declarat apoi ca nu e de acord cu aceasta crestere si ca majorarea va fi amanata pentru a fi facuta simultan cu cea pentru toti bugetarii.
Presedintele Iohannis a criticat lipsa de coerenta a Guvernului in ce priveste implementarea deciziei: “În legătură cu tema salarizării demnitarilor, dezbătută în aceste zile, vreau ca lucrurile să fie foarte clare: în ultimele luni, am discutat de mai multe ori cu prim-ministrul această temă, la inițiativa acestuia. Subscriu ideii că remunerația demnitarilor trebuie să reflecte importanța lor în stat și că nu e posibil ca un ministru să aibă venituri mai mici decât proprii subordonați. Aceasta este o chestiune de principiu.
Înțeleg și reacția oamenilor care așteaptă performanță din partea demnitarilor, după cum cred că o asemenea măsură trebuie în timp corelată cu reașezarea întregului sistem de salarizare.
În rest, în ceea ce privește modalitățile de realizare a acestui principiu, ele revin în sarcina Guvernului și Parlamentului.
Nu pot să accept însă ideea că un Guvern adoptă în mod solidar o anumită decizie, iar apoi prim-ministrul își propune să revină asupra ei. Aceasta ar fi o lipsă de coerență a actului guvernamental, care pune sub semnul întrebării dacă România mai are sau nu Guvern funcțional”.