Pe aceeași temă
Potrivit acestora, în cadrul unei cine informale, premierul Dacian Cioloș îi va prezenta oficialului american prioritățile Guvernului pe care îl conduce.
De asemenea, cei doi vor discuta despre îmbunătățirea climatului investițiilor în România, despre situația din regiune, în special cea din Republica Moldova, dar și despre relațiile cu Ucraina și Rusia.
Parteneriatul strategic dintre România și Statele Unite ale Americii va figura, de asemenea, pe agenda discuțiilor dintre Cioloș și Nuland, mai scrie Agerpres.
Nuland, o foarte bună cunoscătoare a situației din estul Europei și Rusia, preocupată de reformele democratice în regiune și securitatea zonei, a mai vizitat România și în anii trecuți, de fiecare dată lansând mesaje importante.
La București, Nuland s-a referit de fiecare dată la parteneriatul strategic dintre SUA și a încurajat lupta anticorupție.
"Este ceva despre care am discutat de mai mult timp în România, în Bulgaria, în Ungaria, în Republica Cehă, dar acum vorbim despre ea (combaterea corupţiei) nu numai ca despre o chestiune ce ţine de consolidarea democraţiei într-o ţară, ceva ce creează mai multă predictibilitate pentru investiţii şi prosperitate, dar şi ca despre o chestiune de securitate naţională, deoarece corupţia oferă pârghii pentru pătrunderea unor influenţe străine răuvoitoare în ţara voastră",spunea Victoria Nuland în 2014, după ce Rusia anexase Crimeea.
În ceea ce privește securitatea zonei și amenințarea Rusiei, Nuland declara în noiembrie 2015, la Conferinta de Securitate de la Berlin, ca SUA isi va sprijini militar aliatii din estul Europei pentru a descuraja actiunile Moscovei in zona.
"Ca aliati NATO, sprijim tarile est-eropene care ar putea fi urmatoarele victime ale Kremlinului. Prezenta noastra militara la sol, pe apa si in aer in Polonia, Romania, Bulgaria si tarile baltice reprezinta un mesaj puternic de descurajare pentru Rusia", a declarat Nuland conform unui comunicat al Departamentului de Stat al SUA.