VIDEO Cioloș: "Lupta anticorupție riscă să devină principalul instrument de modernizare"

Tudor Despina | 12.04.2016

Lupta anticorupție nu e suficientă, atât timp cât statul nu corectează problemele la rădăcina lor.

Pe aceeași temă

 

Asta susține premierul Dacian Cioloș, subliniind că lupta anticorupție nu poate deveni principalul instrument de modernizare a statului.

 

Lupta anticorupție riscă să devină principalul instrument de modernizare a statului, atâta vreme cât lupta anticorupție ar trebui să fie doar un instrument de însănătoșire a societății. Dar dacă lupta anticorupție nu e urmată îndeaproape de o reformă a administrației publice, riscăm doar să rămânem cu cazurile de corupție fără să corectăm problemele la rădăcina lor, a argumentat premierul în Parlament.

 

 
Ședința în plen a Camerei Deputaților României din 11 aprilie ...

Dacian Cioloș: Lupta anticorupție riscă să devină principalul instrument de modernizare a statului. Live aici: https://www.privesc.eu/arhiva/66531

Posted by Privesc.Eu on Monday, April 11, 2016

 

În context, Dacian Cioloș se arată dedicat reformării administrației publice și ia în calcul asumarea răspunderii Guvernului în Parlament pe pachetul de legi privind reforma administrației. Potrivit detaliilor prezentate de Cioloș în fața Legislativului, există trei variante de lucru.

 

O primă variantă presupune ca, pe lângă nivelul de demnitar, ministru și secretar de stat, să fie integrați în categoria funcționarilor numiți politic și prefecții și subprefecții care ”vin și pleacă împreună cu Guvernul”, după cum a arătat Cioloș.

 

O a doua variantă, “puțin mai provocatoare”, după cum a spus premierul, presupune ca directorii generali, șefii de agenții și de deconcentrate să fie numiți politic. A treia opțiune preia în mare parte modelul actual, cu nivel politic la ministru și secretar de stat, iar “de la prefect în jos rămân funcționari publici”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22