Pe aceeași temă
Asta susține premierul Dacian Cioloș, subliniind că lupta anticorupție nu poate deveni principalul instrument de modernizare a statului.
“Lupta anticorupție riscă să devină principalul instrument de modernizare a statului, atâta vreme cât lupta anticorupție ar trebui să fie doar un instrument de însănătoșire a societății. Dar dacă lupta anticorupție nu e urmată îndeaproape de o reformă a administrației publice, riscăm doar să rămânem cu cazurile de corupție fără să corectăm problemele la rădăcina lor”, a argumentat premierul în Parlament.
Ședința în plen a Camerei Deputaților României din 11 aprilie ...Dacian Cioloș: Lupta anticorupție riscă să devină principalul instrument de modernizare a statului. Live aici: https://www.privesc.eu/arhiva/66531
Posted by Privesc.Eu on Monday, April 11, 2016
În context, Dacian Cioloș se arată dedicat reformării administrației publice și ia în calcul asumarea răspunderii Guvernului în Parlament pe pachetul de legi privind reforma administrației. Potrivit detaliilor prezentate de Cioloș în fața Legislativului, există trei variante de lucru.
O primă variantă presupune ca, pe lângă nivelul de demnitar, ministru și secretar de stat, să fie integrați în categoria funcționarilor numiți politic și prefecții și subprefecții care ”vin și pleacă împreună cu Guvernul”, după cum a arătat Cioloș.
O a doua variantă, “puțin mai provocatoare”, după cum a spus premierul, presupune ca directorii generali, șefii de agenții și de deconcentrate să fie numiți politic. A treia opțiune preia în mare parte modelul actual, cu nivel politic la ministru și secretar de stat, iar “de la prefect în jos rămân funcționari publici”.