Pe aceeași temă
Șeful Serviciului Județean Anticorupție Prahova din cadrul Direcției Generale Anticorupție (DGA), Constantin Ispas, a fost adus, luni dimineață, la sediul DNA Ploiești. anunta Agerpres. Surse judiciare au declarat că acesta este cercetat pentru trafic de influență, efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană, luare de mită, folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, spălare a banilor și cercetare abuzivă.
Potrivit surselor citate, din anul 2011 si pana in prezent Ispas a efectuat, in mod repetat, operatiuni financiare, ca acte de comert incompatibile cu functia pe care o indeplineste si in prezent, constand in administrarea si coordonarea efectiva a activitatilor derulate de o firma la care actionar unic si administrator figureaza fiul sau, Mihai Constantin Ispas.
Constantin Ispas ar fi primit, in mod repetat, de la doua persoane, sume importante de bani pentru ca, prin exercitarea atributiilor de serviciu, sa initieze si sa deruleze anchete penale impotriva lucratorilor de Politie implicati in solutionarea unui dosar al Parchetului de pe langa Tribunalul Prahova, avand ca obiect savarsirea de catre cei doi a infractiunii de evaziune fiscala.
In vara anului 2012, in calitate de sef al SJA Prahova, Ispas i-a transmis unei persoane cercetate ca urmeaza sa aiba o perchezitie domiciliara dispusa intr-un dosar al Parchetului de pe langa Judecatoria Ploiesti.
In perioada 2010-2014, Ispas, folosindu-si influenta asupra unor functionari cu atributii de control din cadrul Directiei Generale Regionale a Finantelor Publice Ploiesti - Administratia Judeteana a Finantelor Publice Prahova si Garzii Nationale de Mediu - Comisariatul Judetean Prahova, a intervenit pentru protejarea activitatii comerciale prezumtiv ilicite derulate de administratorul unor firme, incasand periodic diverse sume de bani, prin intermediul unor societati controlate de fratele sau, Ion Ispas, si fiul sau, Mihai Constantin Ispas, mentioneaza sursele citate.
Seful SJA Prahova este acuzat ca, in calitate de sef al SJA Prahova, ar fi pretins si primit cate 10.000 euro, in doua transe, de la un denuntator, caruia i-a cerut si sa dea un ajutor financiar unei societati controlata de un apropiat al sau, constand in acordarea unui imprumut de 200.000 lei si incheierea unui contract de vanzare-cumparare a unui imobil proprietatea denuntatorului, pentru care pretul de 400.000 euro nu a fost achitat in realitate de apropiatul sau.
In schimbul acestor pretentii Ispas s-a angajat sa il determine pe ofiterul coordonator din cadrul BCCO Ploiesti, comisarul sef Saghel Emanuel, sa instrumenteze dosarul penal inregistrat la DIICOT Ploiesti, avand ca obiect activitatea desfasurata de societatea denuntatorului, astfel incat sa se creeze o situatie favorabila celui cercetat in cauza penala respectiva.
In perioada anilor 2010 - 2013, Constantin Ispas l-ar fi determinat, in mod repetat, pe administratorul unei firme sa creeze avantaje materiale societatii comerciale administrata de o persoana din cercul sau relational, iar in schimbul acestor interventii, seful SJA Prahova a primit diverse foloase materiale, intre care sume de bani, libertatea de alimentare a autoturismului sau cu motorina din parcul auto al firmei controlate de apropiatul sau, sau achitarea costurilor unui concediu pe litoralul bulgaresc al Marii Negre, sustin sursele citate de Agerpres.
Radulescu, acuzat de cercetare abuziva, ar fi obtinut denunturi prin amenintari
Surse judiciare au declarat pentru Agerpres ca Adrian Radulescu, seful adjunct al Inspectoratului Judetean de Politie Prahova, este acuzat de cercetare abuziva dupa ce acesta ar fi obtinut o serie de denunturi sub presiunea unor amenintari.
Conform surselor citate, Adrian Radulescu, in calitate de ofiter in cadrul Directiei Generale Anticoruptie Ploiesti, in prezent adjunct al IJP Prahova, si Constantin Ispas au folosit amenintari si promisiuni, pentru a determina trei persoane sa formuleze denunturi la adresa unor ofiteri de politie de la Serviciul de Investigare a Fraudelor Prahova, care au instrumentat un dosar penal aflat pe rolul Parchetului de pe langa Tribunalul Prahova.
Denunturile obtinute prin amenintarile celor doi s-au materializat in constituirea a doua dosare penale inregistrate la DNA - Structura Centrala, in cadrul carora ofiterii DGA Ploiesti au fost delegati sa efectueze cercetari.
Imagini de la sosirea lui Constantin Ispas la DNA (sursa: Ziarul Incomod din Prahova)