Viktor Orban a avut la București o întâlnire cu Marcel Ciolacu, la invitația premierului român

Redactia | 19.07.2023

Premierul Marcel Ciolacu l-a primit miercuri pe premierul ungar Viktor Orban la reședința sa unde au luat împreună prânzul, transmite biroul de presă al prim-ministrului Ungariei, transmite hirado.hu.

Pe aceeași temă

La întâlnire au mai participat liderul UDMR, Kelemen Hunor și ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu.

 „Miercuri m-am întâlnit la București cu prim-miniștrii Marcel Ciolacu și Viktor Orbán. În cadrul unei întâlniri informale, am discutat despre relațiile bilaterale, proiecte comune, investiții și despre aderarea României la spațiul Schengen. Viktor Orbán a venit în București la invitația premierului Marcel Ciolacu”, a scris Kelemen pe Facebook.

De la Bucureşti, Viktor Orbán va merge la Băile Tuşnad, unde va avea loc a 32-a ediţii a Universităţii de Vară de la Tuşnad (Tusványos), a relatat ofiţerul de presă.

Întâlnirea lui Viktor Orban cu Marcel Ciolacu vine la o lună după ce UDMR a rămas în afara guvernării după ce nu s-a ajuns la o înțelegere cu PNL în Coaliție. În timpul negocierilor, actualul premier a încercat găsirea unei soluții de compromis astfel încât formațiunea lui Kelemen Hunor să rămână în guvern.

Cei doi şefi de guvern au purtat o conversaţie informală despre afaceri bilaterale şi europene.

„Premierul Marcel Ciolacu a subliniat că, în ansamblul relațiilor româno-ungare, partea română își dorește să mențină o abordare deschisă, pozitivă, constructivă și concentrată pe proiecte concrete în beneficiul cetățenilor din cele două state. Premierul Ciolacu a salutat susținerea manifestată de guvernul maghiar pentru eforturile României de aderare la spațiul Schengen și a exprimat speranța că Ungaria va continua să fie un aliat al țării noastre în această privință. Cei doi premieri au discutat despre inițierea unui proiect comun de infrastructură care să aibă un impact economic semnificativ pentru ambele țări. De asemenea, premierul român a subliniat necesitatea intensificării investițiilor companiilor românești în Ungaria”, se arată într-un comunicat al Guvernului de la București.

Premierul Viktor Orban a postat pe pagina sa de Facebook o fotografie de la întâlnire, alături de comentariul: ”Acesta este începutul unei frumoase prietenii”.

Potrivit surselor guvernamentale citate de HotNews, există fonduri europene în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru construirea și dezvoltarea unei căi ferate pentru un tren de mare viteză -TG, care să lege Bucureștiul de Budapesta.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22