Viorica Dăncilă s-a oțărât la ambasadori: Sunt surprinsă și n-am înțeles sensul declarațiilor

Laurentiu Gheorghe | 03.04.2019

Viorica Dăncilă i-a certat pe toți care au îndrăznit să-i ceară să nu adopte ordonanțele care să-l scape pe Liviu Dragnea: Timmermans, Tajani, Comisia Europeană, Corina Crețu, ambasadori și Klaus Iohannis.

Pe aceeași temă

Încurajată de declarațiile de independență și neatârnare ale lui Tudorel Toader făcute doar cu o oră înainte, Viorica Dăncilă s-a dezlănțuit la începutul ședinței de guvern de miercuri. Discursul său a fost mult mai radical, arătând că nu acceptă să fie bănuită ca ar vrea sa dea ordonante noaptea ca hotii, și că va lua legătura cu omologii ei pentru a-i pârî pe cei 12 ambasadori care s-au lăsat mințiți de Iohannis și i-au trimis o scrisoare în care sunt trecute sub tăcere realizările guvernului, ceea ce se pare că a deranjat la maximum.

În schimb, tocmai despre principalul subiect, maltratarea statului de drept prin ordonanțe de urgență care sa-l scape de pușcărie pe Dragnea nu a suflat vreo vorbă. Nu a spus nici că va adopta dar nici că a abandonat orice formă de protecție pentru Dragnea.

Neconflictuala Dăncilă despre:

Frans Timmermans: ”M-au suprins declarațiile prim-vicepreședintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, având în vedere că a existat și există deschidere totală în privința pașilor de urmat. S-a lucrat la nivel de experți. Am specificat că ne vom consulta și va exista transparență. De aceea, declarația sa de azi a produs neclarități și nu i-am înțeles rostul. O să am o discuție cu el legată de aceste aspecte”

Corina Crețu: „Știu că a fost azi o discuție în Colegiul Comisarilor despre România și sper că comisarul român a susținut de aceasta dată România”

Antonio Tajani: „La fel de surprinsă am fost de președintele Parlamentului European. Cred că nici el nu poate solicita oprirea sau începerea unei anchete penale. Oficialii europeni ne cer să oprim anchete penale. Le spun clar că premierul României nu a intervenit și nu va interveni în actul de justiție.”

12 ambasadori care au semnat o scrisoare comună: „Am văzut punctul de vedere al unui grup de ambasadori. Aceștia au refuzat discuții individuale cu mine. Le reamintesc că suntem în România, iar eu discut cu omologii mei. În nici un stat ambasadorii nu fac agenda premierului și eu nu am să accept acest lucru. Trebuie să arate respect României”

Klaus Iohannis: Consider că această situație neplăcută a fost creată de declarațiile repetate ale președintelui Iohannis. Iată că a reușit să aducă un deficit de imagine României. E păcat că se întâmplă în timpul deținerii președinției rotative.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22