Voiculescu modifica regulamentul Comisiilor de Specialitate: Orice medic poate deveni membru

Vlad Toma | 30.11.2016

Vlad Voiculescu, ministru Sanatatii, a anuntat recent ca a decis sa modifice regulamentul comisiilor de Specialitate din Ministerulul Sanatatii, pentru a depasi problemele legate de lipsa lor de functionalitate.

Pe aceeași temă

 

Membrii acestor comisii nu vor mai fi numiti direct de ministru ci vor fi selectati printr-o procedura transparenta.

 

"Astăzi am semnat ordinul de ministru prin care orice medic român, DIN ȚARĂ SAU DIN STRĂINĂTATE, poate deveni membru în aceste comisii, dacă respectă anumite condiții. Pentru prima dată, membrii comisiilor de specialitate al Ministerului Sănătăți nu vor mai fi numiți de ministru, ci vor fi selectați printr-un PROCES TRANSPARENT, care ține cont de criterii de profesionalism și integritate. Medicii cu cetățenie română, indiferent dacă profesează în România sau în afara țării, își pot trimite dosarul pentru a intra în procesul de selecție," a transmis ministrul Sanatatii.

 

Schimbarile recente incearca sa depaseasca lipsa de functionalitate a acestor comisii, conflictele de interese aparute si selectia deficitara a membrilor: "Această decizie vine după ce lipsa unor criterii de selecție și precizările neclare în cazul conflictelor de interese au condus la apariția unor majore disfuncționalități în constituirea și misiunea comisiilor de specialitate. Corectăm deficiențele și propunem o nouă viziune pentru organizarea și funcționarea comisiilor de specialitate," a mai afirmat Voiculescu.

 

Noul ordin al Ministrului stabileste un număr de 54 de comisii, fiecare reprezentând o specialitate medicală, reunind în total peste 800 de specialiști, vor exista reguli clare privind incompatibilitățile si vor fi excluse persoanele condamnate penal, anunta Ministerul Sanatatii intr-un comunicat.

 

"Fiecare membru va completa o declarație de interese pentru ultimul an calendaristic, declarând colaborările cu firmele producătoare și distribuitoare de medicamente și aparatură medicală. În ședințele în care unul dintre membrii permanenți s-ar putea afla în conflict de interese, acesta va fi înlocuit cu un membru supleant," a transmis ministerul Sanatatii.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22