Voiculescu,la final:Sanatatea e despre si pentru oameni.Am deranjat interese politice,nu regret

Dora Vulcan | 20.12.2016

La bilantul pe care l-a prezentat luni la final de mandat, ministrul Santatii Vlad Voiculescu a spus ca a deranjat "niște interese" de origine politică dar, cu scuzele de rigoare, nu-i pare rau. El a spus ca si dupa incetarea mandatului sau de ministru va ramane „aproape de sistemul sanitar”.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

"Mai sunt în sistemul sanitar mii de probleme, mii de probleme care sunt la fel de urgente și care trebuie rezolvate acum. Cred însă cu tărie că măsurile pe care le-am luat în aceste luni sunt ceea ce are nevoie sistemul medical, ceea ce au nevoie medicii, ceea ce au nevoie pacienții. Și, desigur, dacă am deranjat niște interese, unele chiar de origine politică, îmi cer scuze, dar nu-mi pare rău. Au fost momente în care presiunea via canale politice a fost mare. În ultima vreme continuă sub deja celebra amenințare 'stai calm, stai cuminte la locul tău', lucru pe care l-am auzit și l-am simțit mulți dintre noi în această perioadă și (...) cei care au fost înaintea noastră în politică sau în administrație fără să aibă vreo legătură cu politica, cu siguranță, l-au simțit și ei", a spus Voiculescu in ultima sa conferinta de presa de ministru al Sanatatii.

 

 

Sanatatea nu are culoare politica: Sanatatea este pentru si despre oameni

 

 

"Reamintesc acum, la final, înainte de instalarea unui nou Guvern, că sănătatea nu are culoare politică. Sănătatea este pentru și despre oameni și cred că este rolul nostru, al tuturor, să ne îngrijim de sănătate și de sistemul de sănătate cu atenția pe care o merită, poate mai ales în domeniile în care anumite interese au fost deranjate. Probabil că (...) exact acele domenii nu ar trebui scăpate din vedere", a spus Vlad Voiculescu.

 

El a adăugat că intenționează să rămână aproape de sistemul sanitar și după încheierea mandatului său:

 

"Cu siguranță, voi rămâne aproape de sistemul sanitar", a spus Voiculescu la final de mandat, in ultima sa conferinta de presa de ministru al Sanatatii. 

 

 

***

 

Voiculescu este tanarul care, cu o experienţă de 14 ani de muncă în Viena, a iniţiat "Reţeaua citostaticelor" (se ascundea cu discretie sub pseudonimul "Alin Alexandru"), o initiativa personala prin care a subminat rigiditatea criminala a sistemului de sanatate romanesc ale carui victime sigure erau bolnavii de cancer. Stabilit la Viena, Voiculescu a pus in miscare un sistem prin care alimenta, gratuit, cu medicamente, bolnavii de cancer din Romania. El a fost implicat, de-a lungul timpului, în mai multe proiecte sociale în domeniul sănătăţii, dar cel mai cunoscut ramane „Reteaua”,  prin care voluntarii implicaţi transportau gratuit în România medicamente esenţiale în tratarea cancerului care nu se găseau în spitalele şi farmaciile româneşti. Proiectul a fost dezvăluit în cadrul unei investigaţii HotNews, care a stat la baza unui documentar HBO, „Reţeaua”. Inainte de a fi director de cabinet al ministrului de Finanta Anca Dragu, a trait 14 ani la Viena, unde a absolvit licenţa şi masterul la Universitatea de Economie şi Business din Viena (Vienna University of Economics and Business Administration), având în prezent peste 10 ani de experienţă în domeniul financiar. Voiculescu a mai deţinut poziţia de vicepreşedinte în cadrul Diviziei de Finanţări de Infrastructură a Erste Group Bank AG şi este iniţiatorul MagiCAMP, iar din iunie 2013 - pana a devenit ministru al Sanatatii din Romania - a fost Vicepreşedinte al Trezoriei European Cancer Patient Coalition.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22