Pe aceeași temă
"Opinia noastra, a parlamentarilor ALDE, este ca acest Mecanism de Cooperare si Verificare are utilitatea sa. Avem sentimentul ca el nu este rezultatul unui dialog si cred ca ar trebui si partea romana sa fie mai mult consultata in aceasta privinta. Credem, de asemenea, ca aceste concluzii prezentate in raportul Comisiei Europene nu trebuie sa opreasca procedura parlamentara in ceea ce priveste votarea legilor justitiei.
S-a crezut ca acest raport va intimida parlamentarii si ca va amana dezbaterile din Parlament, sau va cauta sa le influenteze. Cel putin noi cei de la ALDE o spunem raspicat ca optiunile noastre nu s-au modificat si ele merg inainte", a declarat Varujan Vosganian intr-o conferinta de presa sustinuta sambata la sediul ALDE Iasi, conform ziare.com.
Vosganian a vorbit si despre numirile sefilor de parchet, explicand optiunea parlamentarilor ALDE de a sustine numirea acestora de catre CSM cu faptul ca din 2004 si pana acum ambii presedinti au avut o politica partinitoare.
"Daca in ceea ce priveste numirea capilor procuraturii exista o discutie in care intra in mod firesc si Comisia de la Venetia, noi spunem deschis ca optiunea noastra ca sefii procuraturii sa fie numiti de CSM este consecinta experientei din 2004 incoace, cand s-a dovedit ca ambii presedinti au avut o politica partinitoare. Exista o vorba la noi la armeni. << Daca se intampla odata, nu se stie. Daca se intampla de doua ori nu stii ce se intampla si a treia oara >>.
Am avut un presedinte, Traian Basescu, care a fost clar motivat politic, dar nu a fost doar motivat politic, ci a fost si agresiv politic. Avem acum un presedinte care participa la mitinguri antiguvernamentale, si as fi curios daca prin concluziile sale, Comisia de la Venetia ne comunica si daca e normal ca un presedinte de tara sa participe si la mitinguri antiguvernamentale, ca sa stim daca concluziile Comisiei de la Venetia sunt aplicabile sau nu pe mediul politic romanesc", a conchis Vosganian.