Fluturașii

Au apărut primii fluturași din acest an, vestitori de salarii și scandal. Cei care s-au bucurat de fluturași au fost parlamentarii, cărora li s-au mărit lefurile.

Tia Serbanescu 13.02.2018
SHARE 4

De același autor

Alții însă au lăcrimat: 20.000 de bugetari și 2 milioane de angajați la privat au lefuri mai mici, iar cei care lucrează part time trebuie să aducă bani de acasă pentru contribuții, deși lucrează exact cât parlamentarii (trei zile pe săptămână). Lia Olguța a ieșit rapid la explicații. Madam Butterfly ne-a asigurat că haosul de acum va da roade în 2023, când totul va fi corect și coerent.

 

Oare câte guverne vor fi până atunci? Și de câte zeci de ori va mai fi modificat Codul Fiscal? Ideea Olguței că semeni acum o varză și peste cinci ani răsare un crin ține de însușirile etnobotanice ale guvernării PSD - unde autorul „ţopăielii fiscale“ a pățit-o exact în ziua fluturașilor: Darius Vâlcov a fost condamnat (în primă instanță) de ÎCCJ la 8 ani cu executare pentru megacorupție. „Suntem șocați“, a recunoscut Codrin Ștefănescu. Șocații ăștia se închinau la Darius ca la guru: el le făcea periodic programele de integrare în absurd. Apoi a ieșit Carmen Dan la microfon ca să-și calmeze polițiștii: „Nu vorbim de micșorarea salariilor la MAI, ci de a veniturilor“. Păi, zi așa, soro. Dacă pierzi la venituri e altceva. E din buzunarul ălălalt. Depășită, V.V. Dăncilă a citit un text care obliga instituțiile și firmele cu peste 50 de salariați să angajeze un „expert în egalitate de șanse între sexe“.

 

Un hermafrodit adică - altfel de unde asemenea experți. După o oră, obligația a devenit „posibilitatea“ creării unui asemenea post pentru vreo rudă care nu se pricepe la nimic și care a ratat intrarea în Senat - acolo unde s-a reînființat liceul romano-catolic (în limba maghiară) din Tg. Mureș pe care justiția îl declarase înființat ilegal. Și ce dacă? Schimbăm legea și îl facem legal. Zis și făcut. Coaliția poate înlocui astfel orice sentință judecătorească printr-o lege modificată ad-hoc. Atacurile ei la justiție au fost dezbătute în PE, unde Tudorel Toader, nefiind invitat și neavând dreptul la cuvânt (venise pe invitația lui Dăncilă), a rămas convins că „a fost o dezbatere politică“. Normal. Totul e să fie politica justiției, nu a corupției. Ș. Nicolae a prezentat principiul juridic al PSD: „Dcă ai o persoană coruptă, un demnitar de rang înalt, nu trebuie să-l arestezi“.

 

Dimpotrivă, trebuie să-l promovezi, chiar dacă repetentul sare la bătaie precum Dragnea la Ponta, pe care-l acuză că l-a turnat la DNA. Acesta a cerut adeverință de la DNA: „Ori eu sunt denunțător și atunci plec din parlament, ori Dragnea minte și trebuie să plece el“. I like it. Dragnea a refuzat provocarea: „Nu conversez cu trădătorii și șantajiștii“. Ei, aici chiar lipsește celebrul „decât“ al politicienilor. Enunțul corect: nu conversez decât cu tradătorii și șantajiștii. Ponta a revenit cu întăriri: „Dragnea a insistat s-o punem pe Kövesi la DNA, că e prietena lui și-l ajută“. Hm, nu pare să fi fost o prietenie adevărată. Dar ce anume a fost noi nu vom ști-o poate niciodată. Dar parcă Ponta negociase numirea lui Kövesi cu Udrea, că erau prieteni cu toții până când justiția i-a împrăștiat. Și de atunci se bat între ei. Mereu se vor tot bate, noi vom plăti mereu.

Comentarii 4

Parai, parai! - 02-18-2018

Jumatate din timpul serviciului il pierdem calculand salariul.

Răspunde

Liviu din Timisoara - 02-15-2018

" Se bat încet din ramuri, îngâna glasul tau... Mereu se vor tot bate, tu vei dormi mereu. .................................................................... Simti-o-voi odata umbrind mormântul meu... Mereu va creste umbra-i, eu voi dormi mereu. ..................................................................... Ne puna-n încaperea aceluiasi sicriu; Mereu va plânge apa, noi vom dormi mereu." Stimate domn ... nu este nevoie sa cunosti toate poeziile ca sa recunosti ritmul, muzica unui anumit stil. Chiar am vrut sa ma lamuresc daca am confundat. Iti precizez ca am avut sansa sa-mi petrec o anume parte din viata in preajma unuia dintre cei mai mari cunoscatori ai stilisticii literare romane. Evident, asta nu ma impiedica sa-i bag pe unii in P....da mamii lor din cand in cand. Mai ales pe cate-un nime-n lume care se leaga de un Liiceanu sau Plesu - adicatelea aia care au stat ceva timp cu Noica.

Răspunde

Theodor Iliescu - 02-15-2018

"liviule' - O veche zicala spune : Si tacuise - filozofis manzise" Ultima parte a minunatului articol : "dace anume a fost noi nu vom sti-o poate niciodata" - Nu este din Eminescu ! - Ci din Minulescu !

Răspunde

Liviu din Timisoara - 02-13-2018

Dupa cum incheie doamna Tia Serbanescu, e clar ca-l are la inima pe Eminescu. Cum dracu s-a intamplat ca ne-am ales cu guvernantii astia repetenti ? De unde dracu sa stie guvernare Liviu Dragnea cand treaba lui, de cand este in politica, era sa traga sforile pe la spatele fostilor lideri psd ..si sa le duca servieta alaturi de Codrin Stefanescu ? Nu credeam ca Ponta poate fi depasit in inconsistena si parvenitism. Il tot dau exemplu pe Boc , ca servilism. Ala traversa o perioada de criza economica in care pe Wall Street unii isi puneau latul de gat. Acum e primarul unui Cluj care infloreste pur si simplu.

Răspunde

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2025 Revista 22