Între două guverne

Ca să nu-i pese. Văzând însă câtă lume i-a sărit în cap pentru șmecheriile cu fonduri europene, Barna s-a răzgândit nițel: „Suntem aproape de susținerea guvernului“.

Tia Serbanescu 29.10.2019
SHARE 9

Guvernul Orban și-a depus actele la parlament. După câte moaște smucite (Barna, Tăriceanu, Kelemen) a avut (fă aia, nu fă aialaltă, dă în scris că nu faci) e de mirare că a ieșit întreg. E mic (16 ministere), galben (adică liberal), are nume consacrate (Turcan, Câțu, Aurescu, Predoiu, Ciucă) și unele discutabile. La Dezvoltare e propus Ion Ștefan care deține un căsoi de 910 m.p. din pricina greșelii constructorului: „în loc de mansardă a ieșit etaj“. Reiese că Ștefan are probleme la mansardă. La Educație e Monica Anisie care l-a umflat cu contracte pe „psihopatul de Cumpănașu“ (cum îi zice Olguța). România prost educată. Oricum, miniștrii lui Orban sunt mult peste Dăncilă, Cuc, Leș, Meleșcanu, Plumb, Andrușcă sau Carmen Dan. Programul de guvernare are vreo zece priorități și vreo trei autostrăzi. Într-un singur an? Nu sunt zile într-un an pentru câte vrea Orban. Rămâne de văzut dacă guvernul trece de parlament, unde iar are nevoie de 233 de voturi. Pentru ele, Orban a umblat cu sorcova pe la toate partidele – care, după ce au votat moțiunea, au luat-o de la capăt cu mofturile. Barna a și declarat inițial că nu votează guvernul întrucât „ieșirea din criză nu e mandatul USR“. De aia se și cheamă Salvați România. Ca să nu-i pese. Văzând însă câtă lume i-a sărit în cap pentru șmecheriile cu fonduri europene, Barna s-a răzgândit nițel: „Suntem aproape de susținerea guvernului“. La câțiva metri.

Tăriceanu avea o duzină de condiții, Kelemen avea și el câteva - în timp ce Ponta nu s-a dezmințit: acum o lună susținea că „anticipatele sunt imposibile și cine vorbește de ele minte“, iar acum nu votează guvernul fiindcă vrea anticipate. Deci minte. Având în vedere filmările (recent dezvăluite) de la Colectiv, unde guvernul său (cu Arafat, Bănicioiu și Oprea) a dovedit o neglijență criminală, Ponta ar trebui să lase aroganțele și să-și pună cenușă în cap. Măcar așa să aibă ceva substanță cenușie acolo. Fiindcă marionetele PSD au exclus PMP de la guvernare, Tomac s-a cam supărat, dar votează guvernul, deși „Tăriceanu și Hunor fac programul de guvernre al lui Orban“. Avea și el dreptate, numai că degeaba ai dreptate dacă n-ai majoritate. Dăncilă amenințase deja că dacă Orban nu face majoritatea, o face ea. Probabil cu braconierul Ponta. Dar poate că PSD face majoritatea în altă parte - căci Cuc e anchetat de DNA după ce l-a demis pe șeful CFR (fiindcă n-a semnat un contract ilegal) și pe șefa TAROM fiindcă n-a ținut avioanele la sol la moțiune, deși se dusese noaptea la portița ei ca s-o convingă. „Nu mă legați pe mine de întâlnirile miniștrilor mei“, a pretins Vio. Auzi la ea! Deși „doarme cu telefonul pe noptieră“ și cu el în mână când e la guvern, Vio e legată fedeleș de mizeriile din grajdul său. Și tocmai când se aștepta la un raport MCV pozitiv, Vio s-a trezit cu unul seropozitiv: cel mai dur și mai umilitor din toate, întrucât ne separă de Bulgaria, care scapă de MCV. „Vă rog să nu politizați raportul“, a scâncit Vio, după care s-a suit pe bicicletă (pe tractor îi ședea mai bine) și a pornit pe centură (la Bacău). E clar că-i lipsesc două roți. Vio vrea ca PSD să nu asigure cvorumul în parlament și să nu se poată vota Guvernul Orban. Își ține partidul la sol. Ca să prindă ea alegerile ca premier, nu ca biciclistă de cartier. După MCV, Ana Birchal a mărturisit că „ne-a trecut glonțul pe la ureche“. Mă rog, asta ni se întâmplă în fiecare zi. Lui Vio, însă, glonțul i-a intrat pe-o ureche și i-a ieșit prin alta. Fără să atingă nimic. Așadar, Vio, noiembrie, ultimul bal? Sau blocaj în ultimul hal? //

TAGS:

Comentarii 9

Probo - 11-02-2019

Exceptional articol !!

Răspunde

Elena Alexandrov - 10-31-2019

Doamna Serbanescu, dar tragedia ailalta, cu bebelusii arsi in incubatoare, aia de cate ori ati comemorat-o pana acuma? A, pardon, aia s-a petrecut pe vremea Regimului Udrea-Basescu, nu e relevanta in lupta anticomunista, uitasem o clipa.

Răspunde

Gheorghe Popescu - 10-31-2019

Pentru Cristian Sirb: Verificarile sistemmului antiincendiu sint facute de catre autoritati. Sefii autoritatii respective sint vinovatii numarul unu, ca n-au fost angajati sa faca prezenta de pomana. Patronii clubului sint vinovati si au fost sanctionati. Vor fi probabil judecati pentru omor prin imprudenta, dar sefii de guvern intr-o tara unde mori din prostia altora sint perfect vinovati. Nu-l mai apara pe Ponta. Oameni mor datorita mizeriei umane care conduce Romania. Coruptia omoara. Sint sigur ca pompierii au luat spaga sa semneze actele pentru clubul ala. Coruptia se propaga pina la virful statului. E motorul societatii romanesti. Ponta al tau e un golan.

Răspunde

Liviu din Timisoara - 10-31-2019

Pt. Cristian Sarb : Exact. In loc sa caute vinovatiile acolo unde sunt de gasit, in ordine logica, ne tot arunca praf in ochi , se agita de ochii lumii, baga mare pentru rating si alte rahaturi de genu. Exact asa s-a petrecut si cu povestea fostilor detinuti politici. In loc sa caute vinovatii printre gardienii care au casapit, desi martorii existau cu duiumul, se leaga de cei carora dosarele pot fi folosite in paruielile lor politice ( care nici macar lupte nu se pot numi - sunt niste putzoi imbogatiti , n-au nimic de luptatori in ei )

Răspunde

emil - 10-31-2019

Ce e glonț, ca glonțul trece...

Răspunde

Cristian Sirb - 10-30-2019

Înainte de a mă întreba cine din administrație sau din fostul guvern Ponta e vinovat de tragedia Colectiv, prefer să readuc în atenție pe proprietarii clubului. Toată lumea discută exclusiv de responsabilitatea autorităților (indiscutabilă), dar e mai întâi vorba de iresponsabilitatea criminală a Patronilor clubului! Eu pe ei, in primul rând, nu-i pot absolvi de vină, nici ierta. Clubul nu era in proprietatea statului. Ponta nu a dat cu mâna lui autorizația de funcționare. De aflat când și-a obținut Colectiv autorizația! Poate a obținut-o (sau reînnoită) în anii Boc/Băsescu. Nu știu. Gândirea asta asistențial-etatista nu ma satisface și nu ma răzbună deloc. Proprietarii clubului sunt primii care au pe conștiință zecile de victime. Vina lui Ponta e cel mult indirectă. A plătit ca un idiot pentru cine știe ce funcționar mărunt care a primit mită (de la patroni!) ca să elibereze o autorizație.

Răspunde

nicolaie apolzan - 10-30-2019

Mai mult de atat nu trebuie pt.vorbitoarea de limbi (care limbi): Lui Vio, însă, glonțul i-a intrat pe-o ureche și i-a ieșit prin alta. Fără să atingă nimic. Așadar, Vio, noiembrie, ultimul bal? Sau blocaj în ultimul hal? //

Răspunde

Liviu - 10-29-2019

O explozie delicioasa de sarcasm...

Răspunde

Liviu din Timisoara - 10-29-2019

O abordare mizerabila : tragedia de la Colectiv folosita impotriva lui Ponta, de pus cu botul pe labe. Un rahat tipic romanesc ; dupa atatia ani, s-a dovedit cumplit de greu sa se stabileasca cine ma-sa a semnat ca materialele folosite nu sunt inflamabile, ca evacuarea nu se putea face in conditiile cerute de un asemenea context. In schimb, s-au legat de primarul de sector ( ca si cum ala trebuia sa fie pompier specialist sau trebuia sa viziteze clubul sistematic,sa se convinga cum decurg acolo lucrurile de fapt ) ...iar acum se leaga de un biet pompier crispat, panicat ... care nu stia de cine sa se ocupe mai intai. Dar de, ne politizam totul ...ca niste tampiti ce suntem. Parol !

Răspunde

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2025 Revista 22