De același autor
Spre exemplu, protocolul SRI - Parchetul General (deși mai există încă 64 de protocoale cu ÎCCJ, CSM, MAI, DIICOT, Inspecția Judiciară, MAE etc.) e pe cale să devină nu numai o cale de scăpare pentru corupți, ci și o afacere rentabilă. În fond, de ce n-ar deveni corupții din acuzați acuzatori, cum scria în istoria PCR? Așa că, după ce protocolul SRI-Parchet (cel mai vinovat din toate fiindcă e singurul semnat de Kövesi) va fi condamnat conform rechizitoriului formulat pe micile ecrane de indignați proveniți majoritar din servicii, cei inculpați pe timpul protocolului vor cere revizuirea proceselor și despăgubiri grase. Unii au și început să depună cereri și plângeri. La rece vorbind, absența protocolului SRI-Parchet ar fi fost mult mai gravă, pentru că ambele părți puteau face absolut orice fără să știe nimeni.
Ca-n dictatură. Acum, însă, trebuie să recunoaștem: ne-au învins corupții! Au furat cât au putut înainte de procese, acum vor să câștige și din faptul că au fost întrerupți din furat de o justiție care primea informări și înregistrări de la SRI - adică de acolo de unde luaseră și ei informațiile, contractele și protecția. Dar statul Dragnea ocrotește famiglia: PSD a inițiat o lege care permite corupților cu pedepse până în cinci ani să execute condamnarea la domiciliu. Eventual, la locul de muncă în fruntea unui minister. Sau în Brazilia ori în Costa Rica - unde Udrea a ajuns la vorba lui Petre Țuțea când declara că „am făcut pușcărie pentru un popor de idioți“. Mersi, madam. În aceeași ordine de idei, quod licet Jovi non licet bovi. Respectiv, ce îi e permis lui Țuțea nu-i e permis țaței. Operațiunea Protocolul demarată de Dăncilă a aruncat în tabere opuse chiar și persoane care până mai ieri beneficiau de aceleași servicii.
De altfel, dacă nu-i ajungea lui Dragnea cuțitul la os, mai cerea Dăncilă desecretizarea? Aș! Mai era considerat protocolul ilegal? Nici vorbă. Până și un jurist experimentat ca Daniel Morar (fost șef DNA, acum judecător la CCR) și-a dat seama abia acum că protocolul cu SRI din 2009 de care se declara mulțumit în 2012 este ilegal. Și poate că nici acum nu și-ar fi dat seama, dacă nu avea un război personal cu Kövesi, care (departe de a fi o Maica Tereza) a băgat totuși spaima în corifeii corupției. Kövesi a ținut să precizeze însă că în relația cu SRI „cooperarea e diferită de colaborare“. Zău? În ce țară? În SRI Lanka? Căci pe aici s-a dus și lupta anticorupție. A ajuns protocoale și ulcele. Audiat la Comisia SRI despre protocol, Coldea a vorbit la ieșire despre trădarea lui Iuda. Se referea la politicienii, mogulii, magistrații și analiștii cu care SRI împărțea prada din privatizări, contracte și restituiri: prădători, trădători. Cine e Iuda? În spațiul public au fost nominalizați Ghiță, Morar, Băsescu și chiar Hellvig și Coldea. Degeaba! E clar că Băsescu va câștiga și competiția asta. Dar nu-i bai: hulitele protocoale vor redeveni bune și frumoase atunci când Dragnea va avea oameni peste tot. Atunci corupția va fi nu numai legală, ci și obligatorie: cine nu fură cu noi e împotriva noastră.