Bazine pentru BucurestiCe se poate face?

Fara Autor | 03.08.2007

Pe aceeași temă

 Grupul  pentru  Dialog  Social  a organizat pe 18 iulie  dezbaterea cu tema: Bazine pentru Bucuresti, concentrata pe situatia strandului Tineretului care se degradeaza rapid. Dezbaterea a fost moderata de Radu Filipescu, iar invitati au fost Octavian Bellu - presedintele  Agentiei Nationale pentru Sport, Andrei Chiliman - primarul sectorului 1, precum si  reprezentanti ai federatiilor polo, inot,  antrenori, sportivi, fosti sportivi si sustinatori ai sportului. In urma dezbaterii,  GDS a decis sa solicite  organelor competente  de la nivel guvernamental si local sa  verifice modul in care sunt respectate prevederile din contractele de inchiriere a bazelor sportive si sa  sustina propunerea  primarului sectorului 1 si a presedintelui ANS, Octavian Bellu, de declarare a  bazelor sportive, cu terenurile aferente, ca fiind parcuri sportive si de promovare a unui  act normativ care sa interzica schimbarea destinatiei parcurilor sportive. In acest sens, GDS a lansat public  o Petitie adresata guvernului prin care solicita adoptarea unui act normativ privind parcurile sportive,  care poate fi semnata on line la adresa www.petitieonline.ro.

 Publicam o sinteza a dezbaterii organizate de  GDS pe tema bazinelor de inot.

 

Radu Filipescu :  Va multumesc ca ati onorat invitatia noastra, in special d-lui Octavian Bellu. Regretam ca Vlad Hagiu, antrenorul nationalei de polo, e plecat cu echipa  intr-un turneu in Portugalia. Echipa nationala de polo se afla  iarasi  dupa niste rezultate destul de bune. Nu pot sa nu-mi aduc aminte ca la discutia de acum un an am ajuns la o concluzie care a uimit strainatatea: desi Romania are foarte putine bazine, are performante notabile. Si se pare ca aceasta concluzie ne-a adus in acest an la o solutie in care sa incercam  cu si mai putine bazine sa crestem nivelul performantei. Dar se pare ca totusi nu se poate. Am ajuns sa avem patru bazine mai putin, pentru ca la Strandul Tineretului, unde exista sase bazine de inot, patru  sunt in acest moment inchise. As vrea in primul rand sa pun problema acestei baze, care ne-a marcat pe foarte multi, si sportivi, si nesportivi,  inotatori si poloisti, dar si cei care am folosit-o doar ca baza de initiere. Mi-aduc aminte ca erau grupuri de cate zece antrenori cu grupe de copii care acolo puteau sa ajunga la cateva sute de copii pe zi care sa fie initiati. Erau zile in Bucuresti in care capacitatea Strandului Tineretului accepta pana la 10.000 de platitori. As mentiona ca bazinul a fost construit in 1929 si, din cate se stie, in urma unui act de generozitate din partea casei regale - regele Carol al II-lea se pare ca a donat acest teren cu scopul de a fi folosit ca baza sportiva. Ne gandim ca regimul comunist, care a avut si bune, si rele,  a folosit  sportul ca o propaganda, dar a creat si o activitate de masa. Acum e pacat sa compromitem aceasta etapa prin care trecem, prin delasare sau incapacitatea de organizare a unui spatiu public, spatiu sportiv. Poate ne lamurim in continuare care este statutul sau care sunt necesitatile pe care trebuie sa le rezolve un astfel de spatiu.

Octavian Bellu (presedintele Agentiei Nationale pentru Sport): Suferim si in domeniul sportului de niste probleme sau de un vid legislativ care au dat nastere la un moment dat unui val intreg de confuzii, de interpretari, de portite sau parghii care au aparenta legala in rezolvarea unor probleme de patrimoniu. Din punct de vedere istoric, practic in 26 noiembrie ‘38 s-a facut o donatie dinspre Municipiul Bucuresti, care doneaza Strandul Kiseleff - cum se numea atunci - si care este inscris in cartea funciara a imobilelor de la Strandul Tineretului, la 2 decembrie ‘42. Dar, ca sa vedeti cum au decurs lucrurile in legatura cu acest spatiu atat de mult discutat, vreau sa va spun ca, din punctul de vedere al cadastrului intocmit pe baza declaratiilor din anul 1986, imobilul situat in Bucuresti, strada Strandului, nr. 1, sector 1 este proprietate de stat, posesor al parcelei fiind inscrisa Intreprinderea Canal Apa Bucuresti. Parcela a fost inscrisa apoi la Intreprinderea Administratiei Bazelor Sportive, care a existat la vremea respectiva. Vreau sa spun ca  baza sportiva a intrat in legalitate pe data de 17 decembrie 1999, cand printr-o HG se aproba transmiterea cu titlu gratuit din proprietatea privata a statului in proprietatea Complexului Sportiv "Lia Manoliu", institutie publica din subordinea Ministerului Tineretului si Sportului, a bunurilor situate in Bucuresti, strada Strandului, sector 1. Ce s-a intamplat in 2003? In 2003 s-a facut un referat de oportunitate, iar situatia grava in 2003 a acestei baze a dus la gasirea unei solutii: la vremea respectiva s-a semnat un contract de inchiriere cu Societatea Tineretului SA, inchiriere pe termen de 49 de ani. Deci, s-a facut aceasta inchiriere si spune: "inchirierea unui contract pe 49 de ani, pretul inchirierii urmand a fi stabilit in raport de zona, dar si de durata mare a locatiunii" si - mai spune -  chiria reprezinta echivalenta unui procent din beneficiile realizate anual pe baza de bilant la care se adauga TVA.

Andrei Chiliman (primarul sectorului 1): Si ei sunt pe minus tot timpul. Ar fi fraieri sa nu fie.

O. Bellu:  Ei sunt pe minus, nu au de unde sa plateasca chirie. Acesta-i primul contract.  Al doilea, tot in 2003,  spune: "analizand prevederile contractului de inchiriere, intre Societatea Tineretului SA si Complexul National "Lia Manoliu", va adresam invitatia de a accepta renegocierea acestui contract de inchiriere etc." Deci s-a  dorit sa se faca ceva acolo, dupa care s-a renegociat si s-a dorit sa se faca altceva. Pe de alta parte, bazinele acestea, care au atatia ani, oricum din punct de vedere al avizarii functionarii lor nu vor mai fi avizate, nici de ANS, nici de primarie, nici de nimeni. Pentru ca sunt niste bazine fara cuva, nu mai spun instalatiile de purificarea apei, nu mai spun evacuarea, nu mai spun ca vine garda de mediu si-l inchide. Bazinul de sarituri este nefunctional, iar cabinele sunt deja antichitati si trebuie duse la muzeu. Noi vrem sa facem un proiect al nostru, al ANS, prin care sa salvam sala de gimnastica si bazinul. Vreau sa va spun ca investitia este imensa. Din punct de vedere al administrarii spatiului, al terenului atat de mult dorit, nu stiu cine vrea sa-l ia, noi suntem linistiti pentru ca nu poate sa-l ia atata timp cat este in administrarea ANS, are tot istoricul respectiv ca fiind baza sportiva la un moment dat,  avem documente istorice. A fost decret lege si l-a trecut prin adresa 748 la Gospodaria Economica Sportiva desfiintata prin HCM in ‘53. Deci, a fost baza sportiva cu utilitate de agrement. Noi suntem in discutii cu Tineretului SA  sa gasim o solutie - fie  acest contract sa fie reziliat, dar nu stiu contractul si nu stiu daca in contract exista in clauzele de reziliere undeva  scris ca, daca nu ai facut nimic unu, cinci ani, contractul devine nul de la sine , fie sa gasim o solutie amiabila - pe o alta suprafata la schimb sa faca o baza sportiva cum doreau sa faca ei acolo.

Andrei Chiliman:  Practic sunt trei firme care au inchiriat Strandul Tineretului astazi. Tineretului SA, care are partea de baza sportiva...

O. Bellu:  SC Kiseleff si SC Trigranitul SA.

 

O lege pentru parcurile sportive

 

Andrei Chiliman:  Eu vreau sa spun ca bazinul acesta, Strandul Tineretului ca si Stadionul Tineretului nu au fost facute pentru ca tot felul de smecheri ai tranzitiei sa puna pe ele prin diverse masinatiuni si inginerii dintr-astea odioase. Ele au fost facute pentru bucuresteni. In momentul de fata, acest parc sportiv, ca si parcul sportiv de alaturi ar trebui sa intre sub incidenta unei legi, care sa nu permita schimbarea destinatiei lor din parc sportiv in altceva. Acest teren a fost partajat in doua bucati, iar partea din spate dinspre Sofitel este inchiriata unei firme care s-a dus la prietenii de la Primaria generala si are un Plan Urbanistic Zonal (PUZ), care teoretic i-ar permite sa construiasca un P+23 acolo, adica vreo suta de metri. Evident ca nu are scop sportiv, ca nu face bazine sportive pe verticala la o suta de metri, nici nu-i turn de sarituri. Ei  insa au o problema. Acest PUZ se pare ca nu a fost avizat de arhitectii din Comisia Tehnica de Urbanism a Capitalei, dintre care doi sunt prezenti aici, d-l Sturza si d-l Beldiman, si a fost introdus in 2005 pe ordinea de zi a unei sedinte de consiliu, fara avizul arhitectului sef, de smecherii de la comisia Tehnica de Urbanism, care este condusa de d-l Tica, de la PD. Si acest PUZ a trecut prin consiliu, dar el are aprobate numai textele, si nu si plansele, pentru ca d-l arhitect-sef Bold a refuzat in lipsa avizului Comisiei Tehnice de Urbanism sa semneze plansele. Firma vesela a venit imediat la primarie sa ceara certificat de urbanism pe noul PUZ si le-am cerut sa vina cu PUZ, adica cu plansa semnata, stampilata spre neschimbare si semnata de arhitectul sef. Au venit cu o plansa, pe care era o stampila pe care scria "conform cu originalul" si care era semnata de un domn Stanescu, care la vremea respectiva era secretar general al Primariei Municipiului Bucuresti. Pentru mine documentul respectiv nu are valoare juridica. Parerea mea este ca trebuie interzisa prin lege schimbarea destinatiei parcurilor sportive si acesta declarat parc sportiv, prin lege speciala, prin OUG, prin orice. Parc sportiv, nimeni sa nu-i schimbe destinatia si sa nu poata sa construiasca altceva decat cladiri cu destinatie sportiva, avizate de organismul guvernamental in acest sens.

O. Bellu:  Si o mai buna transparenta in stabilirea unor acte normative cu primaria. Ei au tot felul de acte cu care te napadesc.

A. Chiliman:   Eu cred ca este cazul ca Autoritatea pentru Sport sa bata cu pumnul in masa d-lui prim-ministru, sa-i puna in fata un document care sa interzica prin orice fel sa declare terenuri importante - Lia Manoliu, Tineretului, strandul, stadionul - sa le declare parcuri sportive si ele sa devina de neatins prin lege.

O. Bellu:  Uitati diferenta intre Strandul Tineretului si Stadionul Tineretului. Stadionul Tineretului, pentru ca a intrat pe un program de renovare, prin Fundatia Atletismului, arata foarte bine. Pe partea cealalta este stadionul de rugby Triumf, care arata exceptional. Vor fi in continuare Casa Olimpica si Muzeul Olimpic si Federatia de Rugby. Era foarte frumos ca si Tineretului sa arate cum arata celelalte baze, parca e o diferenta de o suta de ani intre ele. Noi cautam solutia foarte rapida, ne tinem aproape de Legea 69/2000, Legea sportului,  care interzice schimbarea destinatiei, chiar daca nu este nimic pe suprafata de teren respectiva si a fost candva baza sportiva, nu se poate face pe ea decat o alta baza sportiva. Dar problemele cu Mc Mony’s si cu celelalte, e clar ca ne luptam cu morile de vant. Noi trebuie sa avizam orice suprafata pe care se propun constructii. Au fost avize care s-au dat fara sa treaca pe la noi. In tara sunt celebre situatiile in care pe o baza sportiva a aparut un mall. Clar, era tot Legea 69/2000  in functie si a fost ocolita.

Iuliu Capsa (fost antrenor polo): Si eu cu stupoare am observat modul de degradare in care se afla aceasta piscina. Acum am aflat si eu cui i-a fost incredintata. Daca Mc Mony’s a facut o mina de aur din acel restaurant, Tineretului SA, in mod  clar vrea sa falimenteze aceasta baza. Sincer, asa cum arata, este exact ca un obiectiv industrial declarat falimentar si s-a vandut cu un euro. Stilul acesta il cunoastem si noi, si-l cunosc si altii de foarte mult timp, si de aceea este foarte important sa facem si noi niste pasi inaintea altora, atat pe sistem birocratic, cat si politic. Pentru ca altfel o sa ne trezim fara aceasta baza situata extraordinar. Sigur, aceasta situatie privilegiata a bazei a atras si alte priviri nu numai a sportivilor. Si sigur, inca noi putem face cate ceva.

R. Filipescu:  E clar ca este un contract, contractul cu Tineretului SA, care nu e facut in favoarea sportului.

Voicu Radescu (director executiv Green Hours): Eu intreb naiv: nu pot fi publicate contractele?

A. Chiliman:  Contractele sunt vointa partilor. Fiind vorba de un bun public, eu cred ca ar trebui publicate, iar cei care le-au semnat din partea autoritatii publice, rastigniti.

R. Filipescu:  E o raspundere care trebuie sa fie publica.  Dar acum nu e o perioada delicata pentru momentul definirii bazelor sportive?

A. Chiliman:  Nu, Autoritatea Nationala pentru Sport stie la ora actuala care sunt bazele sportive de care are nevoie pentru performanta, pentru pregatire in momentul de fata in toata tara. Important este ca toate aceste baze care reprezinta un interes national sa fie bagate intr-o lege speciala, ca sa nu mai fie intoarse din drum. Pentru ca aici sunt trei contracte de inchiriere facute de niste smecheri cu alti smecheri.

V. Radescu:  Ce pot sa faca niste contribuabili, fosti poloisti care nu sunt implicati direct in lucrul acesta, dar cu siguranta sunt niste zeci de oameni care sunt la prima vedere accesibili si ce pot face in sprijinul acestei legi? Un grup de initiativa, consultanti?

O. Bellu:  Deja intalnirea noastra este un grup de initiativa. Aici este o problema, pe de-o parte, dupa cum a spus d-l primar Chiliman, ce tine de legislatie si trebuie promovata si o facem noi. Promovam o hotarare de guvern.

A. Chiliman:  Ordonanta de urgenta. Va rog sa ma credeti este nevoie de o OUG.

O. Bellu:  Facem o OUG si pe partea cealalta trebuie vazute, si noi am reluat acum toate contratele acestea de inchiriere. Noi am facut o HG pentru schimbarea regulilor de inchiriere pentru ca erau destul de aleatorii. Am stabilit niste date precise, termene, pretentii din partea noastra si nu prea mai vine lumea sa inchirieze. Dar sunt lucruri care treneaza. Cel mai rau ma doare ca din 2003 nu se face nimic acolo. Am inchiriat-o, fac ceva bun acolo.

Virgil Plesca (antrenor federal al Federatei Nationale de Polo): Cunosc Strandul Tineretului de cand eram copil, deci practic din 1963 cand am avut acces prima oara acolo si pana in ziua de azi unde mi-am desfasurat activitatea in jur de 10-12 ore pe zi. Au fost cateva puncte foarte clare la Strandul Tineretului. Pana in 1981, cand a avut loc Universiada, toate bazinele functionau.  In ‘81 s-au schimbat toate instalatiile de filtrare-cloridare, dar numai pentru bazinele de performanta - bazinul de 50 metri, bazinul de sarituri si bazinul de 25 de metri,  care intre 10 si 18 se dadea la public. Pe noi nu ne deranja, pana la ora 10 puteam intra acolo sa ne facem treaba foarte bine si dupa ora 18 la fel. Dupa 1981, stiu ca s-a facut Centrul Olimpic de Gimnastica, era chiar Nadia Comaneci  antrenoare la lotul de juniori, asa am cunoscut-o, asa am colaborat. Din 1993 nu s-a mai investit absolut nimic. Erau zile in care erau 10.000 de platitori. Banii aceia ce destinatie au luat? Asta intr-o zi, 10.000 de persoane, dar perioadele puteau fi 2-3 saptamani. Acum nu exista grup sanitar, nu exista vestiare... Exista doar apa in bazin.

Anatol Grintescu (secretar general al Federatiei Nationale de Polo): Toate contractele care s-au facut se mai pot anula sau nu? Ca atunci degeaba vorbim.

V. Radescu:  Poate ca ar merge in paralel, pe de-o parte aceasta lege de initiat cat mai rapid si in acelasi timp de vazut in ce masura se pot publica aceste contracte si atunci trebuie un mesaj catre juristi - pur si simplu care stau acasa pasionati, poate fosti poloisti pana la altii - ce-i cu aceste contracte.

A. Chiliman:   Partea juridica, de elaborare a legii, e foarte simpla. E vorba de o lege care trebuie sa aiba exact trei articole, se construieste ca o lege, trebuie sa aiba o anexa care sa fie parte integranta din lege si sa fie fundamentata de ANS. Aceasta anexa impreuna cu legea ei trebuie pur si simplu publicata in  MOf  cu patru zile inainte de intrarea in sesiunea parlamentului, ca parlamentul sa nu mai trebuiasca sa mai fie convocat in sesiune extraordinara. Si atunci o publici ca OUG si ea intra imediat in dezbaterea parlamentul in momentul in care parlamentul a intrat in sesiune.

 

Apel catre bucuresteni

 

R. Filipescu:  Parerea mea este ca guvernul s-a angajat in directia asta si prin proiectul de construire a 70  de bazine. Reabilitarea Strandului Tineretului ar fi o componenta cu mai putine greutati financiare. 

O. Bellu:  Situatia cu Tineretului este destul de complicata si, in momentul in care sa spune ca renuntam la aceasta inchiriere sau se anuleaza, acolo trebuie o investitie serioasa.

A. Chiliman:   Nu cred ca astazi trebuie sa spunem ca nu gasim bani. Trebuie sa va spun ca trebuie eliminata discutia banilor. Bani se gasesc. Important e ca regimul juridic de acolo sa fie clar si ANS sa-si exprime dorinta sa faca pe terenul respectiv, in locul bazinelor actuale, niste bazine ultramoderne, acoperite, care se pot descoperi vara. In momentul acela se vor gasi si bani. Mai exista si alte autoritati care se pot asocia cu ANS ca sa faca ceva si autoritati care pot sa aiba si bani. Se gasesc solutii. Cand regimul juridic devine clar putem sa discutam ce putem face acolo. Cei care au reprezentat interesul public l-au tradat, de fapt. Acesta este adevarul.

V. Grintescu:  Aceeasi lege pe care o cerem noi va anula si contractele astea?

A. Chiliman:  Nu poti anula niste acte juridice lansate in circuitul civil prin lege. Nu se poate asa ceva, mai ales ca legea nu retroactiveaza.  Nu trebuie incurcate borcanele. In momentul in care omul nu mai poate face ce a visat acolo, renunta singur.

V. Radescu:  Dar nu se mai pot contesta? Cine poate sa le consteste?

A. Chiliman:  In mod normal, primul care trebuia sa le conteste era domnisoara prefect, al carei rol principal este sa verifice legalitatea unor documente aprobate de consiliu sau de primar. N-a facut-o, nu ma intrebati de ce.

Jurnalist:  Care este urmatorul pas, care este al doilea si daca ne puteti da un timp?

O. Bellu:  Primul ar fi promovarea acestei ordonante. Al doilea, sa se lanseze deja proiectul ca aceste bazine sa fie reconditionate. Pentru ca, in momentul in care nu le vom face la standarde, nu primim avizul si atunci ele nu pot functiona nici ca stranduri. Trebuie sa vedem un studiu de fezabilitate, sa facem o previziune la sume si avand noi proiectul nostru pe aceasta baza si cu acoperirea ordonantei, nu va mai fi tentat nimeni. Sunt niste etape pe care o sa le parcurgem cat de poate de repede. Sunt niste aspecte pe care trebuie sa le discutam si cu juristii nostri.

R. Filipescu:  Eu cred ca intalnirea aceasta trebuie vazuta si ca un apel catre bucuresteni  sa sprijine acest demers de revigorare a strandului Tineretului, pentru ca este si interesul lor. Si pentru copii, care sa invete sa inoate acolo, si pentru agrement. Mai e un aspect legat chiar de Tineretului SA. Eu am luat de la Registrul Comertului lista cu actionariatul. E foarta incolora, inodora. Un domn Victor Topala  are 99% din actiuni. In rest sunt  persoane necunoscute.  Din partea celor care sunt in firma aceasta ar fi un act civic si de generozitate sa se dea drumul ca in  acest spatiu sa se faca ceva pentru Bucuresti.

V. Radescu:  Poate dupa ce vom face legea asta, respectivul domn Topala se va gandi ca poate sa investeasca in bazine.

A. Chiliman:  In legatura cu proiectele noastre, noi avem in momentul de fata licitatia de executie pentru repararea capitala a bazinului de la Scoala 3 din Titulescu, licitatia este terminata.  Din pacate, Legea achizitiilor publice este o lege facuta extraordinar de complicat si care da voie unuia care a cumparat caietul de sarcini, dar nu s-a prezentat la licitatie sa conteste licitatia. Pe 26, daca nu va fi contestata, vom putea sa incheiem un contract de executie cu firma castigatoare si atunci incepem lucrarile si pe la inceputul anului viitor va fi gata. Pentru celelalte doua bazine pe care le vom construi, am cerut Primariei generale sa ne dea niste fasii de teren adiacente actualelor terenuri ale scolilor respective, ale liceelor respective. A durat vreo sase luni pana am obtinut acest lucru. Cert este ca avem terenurile respective, am declansat licitatia. Avand in vedere ca Ministerul Lucrarilor Publice are program cu bazinele, am solicitat ministerului sa introduca acolo si posibilitatea ca, in limita pentru un bazin tip pe care il face ministerul, sa poata coparticipa si la bazinele facute de alte autoritati. D-l ministru Borbély a fost corect si a spus ca va baga aceasta chestiune in lege. Sper ca pana la sfarsit sa apara aceasta posibilitate. E motivul pentru care am spart licitatia in doua: am facut licitatie pentru proiectul de executie separat si licitatie pentru executie separat, ca eventual sa pot beneficia si de banii respectivi. Cert este ca pe actuala lege a licitatiilor, daca nu vom avea contestatii la proiectare, eu zic ca ne putem apuca in iarna de ele. Durata de executie poate sa fie de un an de zile. 

Jurnalist:  Legea aceasta cu 70  de bazine, cum e? Seamana cu cea a guvernului Nastase, cu salile de sport.

O. Bellu:   Vreau sa va spun ca, din 2003, in Romania s-a construit 675 de sali de sport, deci suntem in Europa pe locul I, fata de Franta, care nu a construit nici un sfert, dar ei aveau. Deci, noi am construit niste sali de sport care sunt pur si simplu goale. Din motive foarte multe, ca s-a construit si nu s-a tinut cont de tineretul scolar din zona respectiva, ca salile nu au fost dotate cu ce trebuia. Ne vom trezi probabil ca in afara de cele pe care le fac primariile, cum e cel din Oradea, ca si unele bazine nu vor fi bune.

R. Filipescu:  Pentru Bucuresti, daca s-ar integra si Tineretului  in acest proiect, ar fi bine.

O. Bellu:  E o problema sa bagam acum si Tineretului. Eu sper chiar pe resurse proprii sa fac ceva acolo. Nu pot sa ma duc sa spun ca in Programul 70  sa-l pun prioritar pe cel din Tineretului. Si sentimental va spun: e sala de gimnastica de care imi pare rau ca  de atatia ani de zile sta sa cada. 

A. Chiliman:  Cate sali de gimnastica functionale sunt astazi in Bucuresti?

O. Bellu:   Functionale nu sunt. Eu zic ca, in afara de Lia Manoliu, 23 August si Steaua nu mai gasim alte sali.

 

 Miercuri, 25 iulie, a avut loc la  Bazinul Dinamo o conferinta de presa prezentand exceptionala calificare a nationalei de polo pe apa in "Super Finala" Ligii Mondiale, ce va avea loc la Berlin

 (7-12 august 2007). Poloistii condusi de "legenda" polo-ului romanesc si international Vlad Hagiu are sanse serioase la cucerirea in premiera a unei medalii.

 La conferinta de presa a participat si d-l George Gaita, presedintele  Federatiei Romane de Polo pe apa, care a pus din nou problema - dramatica - a bazinelor din Romania. Aflam ca d-l primar general Videanu a promis construirea de urgenta a unui bazin in Ciurel. De asemenea, stringenta este situatia Strandului Tineretului (complex de bazine pentru performanta si agrement) care trebuie prezervat destinatiei sale si scos din jocul de interese imobiliare ce ii pericliteaza in acest moment existenta.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22