Martin Schulz propune inlocuirea Comisiei Europene cu un "guvern european autentic"

Dora Vulcan | 04.07.2016

Presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, propune, intr-un articol publicat luni de cotidianul german Frankfurter Allgemeine, inlocuirea actualei Comisii Europene cu un guvern european autentic, care sa fie controlat de un parlament bicameral, anunta agentia EFE.

Pe aceeași temă

 

Martin Schulz mai spune ca prin propunerea sa nu cere "mai multa Europa", ci o definire clara "a ceea ce pot cetatenii sa astepte de la UE".

 

Potrivit propunerii lui Schulz, una dintre cele doua camere ar urma sa fie actualul Parlament European, iar cealalta ar fi alcatuita din reprezentanti ai guvernelor statelor membre ale Uniunii Europene.

 

Presedintele Parlamentului European isi justifica initiativa prin faptul ca o asemenea schema este cunoscuta de cetateni prin prisma experientei din propriile lor tari, iar astfel, deciziile luate in interiorul UE ar deveni, in opinia sa, mai transparente.

 

Martin Schulz considera ca in acest fel nemultumirile cetatenilor nu vor mai fi indreptate catre Uniunea Europeana in ansamblul ei, intrucat li s-ar oferi posibilitatea sa inlocuiasca, la urne, guvernul european.

 

El adauga, in articolul citat, ca una dintre problemele Uniunii Europene este ca in prezent cetatenii nu stiu exact ce face aceasta Uniune si uneori ea este acuzata de probleme care isi au originea in deciziile luate de statele membre.

 

Uniunea Europeana, subliniaza presedintele Parlamentului European, trebuie sa se concentreze pe problemele ce nu pot fi rezolvate individual de statele membre si in acelasi timp sa nu se amestece in acele chestiuni care pot fi solutionate la nivel regional sau national.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22