De același autor
Trăim într-un stat capturat, dar nu de Rusia (nu neg intervenția Rusiei, dar nu există dovezi că ea are amploarea care se invocă, Moldova a făcut față, cu măsuri luate la timpul potrivit, unei asemenea intervenții care, putem să fim siguri, a avut o amploare mai mare), ci de încrengătura pesedisto-penelistă, sereistă, cîcîristă și mediatică, a diverșilor beneficiari de pensii speciale și sinecuri bine plătite cu bani de la buget.
La alegerile locale și parlamentare PSD și PNL au candidat împreună împotriva extremismului, dar au atacat permanent USR și au pus candidați comuni la primăriile unde useriștii aveau șanse să câștige. Niciun mesaj despre Rusia, extremism, aurism și șoșocism.
În campania pentru primul tur al agerilor prezidențiale, PSD-ul a atacat virulent și constant USR-ul, nu „suveranismul”. Rusia și extremismul nu existau. Doar CCR o exclude pe Șoșoacă, la cererea unei șoșociste care îi făcuse campanie la europarlamentare, dar acum se certase cu ea. După anunțarea rezultatului alegerilor, Iohannis declară că nu are vreo informație despre intervenții străine, iar Ciolacu și PSD nu se hotărăsc dacă îl vor susține în turul doi pe Georgescu sau pe Lasconi, dar, sunt „cu Europa și NATO”.
CCR-ul decide renumărarea voturilor la cererea lui Terheș (apropo, Terheș este la fel ca Georgescu, chiar dacă Gâdea i-a făcut o emisiune de propagandă la Parlamentul României) care acuză USR-ul că a furat voturi în favoarea lui Lasconi și a făcut campanie pentru ea peste termenul admis. Nicio vorbă despre algoritmi, campanie mascată, plată netransparentă și intervenție rusească în campania pentru Georgescu. De fapt cererea de renumărare nu urmărea eliminarea extremistului Georgescu, ci a candidatei USR, ca să i se facă loc lui Ciolacu în turul al-II-lea, alături de acesta.
În campania pentru parlamentare PSD-ul atacă USR-ul cu aceleași narative ca ale lui Georgescu. Uitați-vă doar la clipurile pe care le-au plătit pe televiziuni (de exemplu, „v-au închis în casă”). La anunțarea rezultatelor, Ciolacu spunea că PSD-ul trebuie să fie la mijloc între forțele pro-europene și cele „creștin-tradiționale” (ca și cum Georgescu, AUR, SOS și POT reprezintă tradiția și creștinismul).
CCR validează rezultatul turului unu la prezidențiale, însă, imediat apare desecretizarea documentelor CSAT (Ciolacu a participat la ședința CSAT, în calitate de prim-ministru, și cunoștea conținutul acestor documente când făcea declarația menționată mai sus, că nu se poate hotărî între Georgescu și Lasconi - cum de nu era îngrozit de pericolul major la securitatea statului pe care l-ar fi reprezentat alegerea lui Georgescu?!).
Urmează „marea isterie”. Toate televiziunile, ca la comandă, de dimineață până în miez de noapte, descoperă lucruri care erau știute de multă vreme despre Georgescu și legionari. Au existat plângeri penale și chiar dosare de urmărire respinse de judecători pe exact aceleași fapte care sunt invocate acum. CCR, Ciolacu și PSD au ajuns apărătorii democrației și ai Europei în fața extremismului și Rusiei, după ce mulți ani nu au mișcat un deget. Nu poți să mai zici nimic despre încălcarea normelor statului de drept de către CCR, despre incompetența și/sau complicitatea instituțiilor de forță și justiției, despre corupția profundă patronată de PSD, că vei fi catalogat că ești de partea forțelor extremiste pro-ruse. Și culmea, singura care s-a referit în mod frecvent, în campanie, la pericolul rusesc, atunci când vorbește despre ce se întâmplă, este catalogată drept „isterică”.
Fericire generală, glonțul a fost oprit pe țeavă, cu toate forțele reluăm atacul la Lasconi.